Vyhľadávanie:

Hip-hop tancuje, odkedy dýcha

Hip-hop tancuje, odkedy dýcha

Predstavujeme finalistov U. S. Steel Talent Night 2006

Tešte sa! Verte, že máte na čo! Pravda, ak si nenecháte ujsť finále Talent Night 2006, ktoré sa uskutoční už o necelé dva mesiace, historicky po prvýkrát v košickej Steel Aréne. Pretože jedna z finalistiek v kategórii tanec, dvadsaťročná dievčina s exotickým menom Aron Tesfaye, sa to tam chystá roztočiť. Naplno. Tak, ako jej to srdce káže... S ľahkosťou, dokonalou súhrou pohybov, prekvapivými tanečnými kreáciami. Až sa vám bude zdať, že hip-hop jej určili sudičky už pri kolíske, že ho má jednoducho v krvi. A ona sa neprieči. Práve naopak!

Kde teda hľadať začiatky jej talentu? "Tancujem hip-hop odkedy dýcham," smeje sa šťastná Aron, v ktorej ešte doznieva súhlasný verdikt poroty s jej postupom. "Tentoraz mi to vyšlo. Pokúšala som šťastie aj vlani, na kastingu som však nebola úspešná a nepostúpila som. Tento rok sa mi to podarilo a som strašne, strašne rada!!! Veľmi si to vážim!"

Tak či onak, musí byť hrdá sama na seba. Len akoby mimochodom naznačí, čomu sa ani veriť nechce. Že je, čo sa týka tanca, samouk, nikto ju nenaučil a neučil tancovať. To hudba v nej kriesi prirodzenú túžbu po pohybe. Tanec v nej vzbudzuje radosť, s ktorou sa chce podeliť aj s ostatnými. Rozdáva ju vždy, keď sa dá. "Je to jediná vec, ktorá má dokáže upokojiť, keď som napríklad nervózna..."

Posledný rok sa venuje aj deťom v tanečnej škole Cassia Dance. Len tak, akoby mimochodom nezabudne dodať, že prvé úspechy už majú za sebou. Či už jednotlivci alebo skupiny. "Vyhrali sme už kopu pohárov...Chcem sa deťom venovať čo najviac, aby hip-hop cítili aspoň tak, ako ho cítim ja," hovorí o jednej zo svojich mét Aron, pričom sama, vraví, by sa chcela naučiť ešte veľa hip-hopových štýlov. Tomu, čo dnes vie a dokonale ovláda, už tlieskali diváci na mnohých podujatiach. Začiatkom minulého mesiaca vystupovala na koncerte Black Eyed Peas, vlani účinkovala v jednom z hudobných klipov, zúčastnila sa na najväčšom battle v Prahe, kde z dvadsiatich piatich účastníkov skončila štvrtá. Kariéru má určite pred sebou...

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...