Vyhľadávanie:

Dorastencom zlato i striebro, mužom bronz

Dorastencom zlato i striebro, mužom bronz

Hádzanári 1. MHK Košice získali v uplynulej sezóne všetky sady medailí

V hádzanárskom klube 1. MHK Košice, ktorého generálnym partnerom je U. S. Steel Košice, zavládla po uplynulej sezóne spokojnosť. Muži skončili pod vedením trénera Gabriela Schmiedta v extralige na tretej priečke a získali bronzové medaily. Keďže víťazný celok Slovenského pohára z Považskej Bystrice získal aj majstrovský titul, Košičania, ktorí boli vo finále tejto našej pohárovej súťaže, budú hrať v medzinárodnej súťaži PVP.

Okrem seniorov veľkú radosť urobili nášmu klubu, ale i Košiciam mladší i starší dorastenci 1. MHK. Mladší dorastenci si v dorasteneckej lige počínali pod vedením trénera Jána Hruščáka a vedúceho družstva Mariána Auera veľmi dobre a stali sa majstrami Slovenska. O tento skvelý úspech sa pričinili brankári Boháč, Dulina a Kováč, hráči Baláž, Barabas, Bokol, Brezovský, Dani, Guzy, P. Hruščák, Kišiday, Kollár, Laczkó, Lörinc, Müller, Richtoš, Töviš a Urban. Až desať hráčov z celku našich mladých majstrov nedávno reprezentovalo tím Slovenska do 18 rokov v kvalifikácii na majstrovstvá Európy. V domácom prostredí skončili naši reprezentanti na 2. mieste za Čechmi, ale pred Bielorusmi i Grékmi a vybojovali si postup na európsky šampionát.

Starší dorastenci po predchádzajúcich štyroch majstrovských tituloch si v uplynulej sezóne vybojovali striebro za 2. miesto v dorasteneckej lige. Rozhodla o tom prehra v odvete v Považskej Bystrici. Tento úspech nášho tímu je o to cennejší, že tréner Dušan Timko mal v kádri o rok mladších hráčov, ktorí aj v budúcej sezóne budú môcť obliekať dorastenecký dres, čo je prísľubom do budúcnosti. V zápasoch dostávali medzi staršími hráčmi príležitosť aj niektorí mladší dorastenci, ktorí zbierali na palubovke cenné skúsenosti. V striebornom kádri starších dorastencov boli brankári Paul, Dulina a Boháč, hráči Miňo, Auer, Styrančák, Hobor, Wágner, Capík, Goleňa, Furda, Pažák, Hricišin a pendlujúci hráči z mladšieho dorastu Guzy, Baláž, Urban a Hruščák. Brankár Paul i Hruščák už okúsili v záverečných zápasoch nášho bronzového seniorskeho mužstva aj atmosféru v hádzanárskej extralige mužov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...