Vyhľadávanie:

Historický úspech dopravárov

Historický úspech dopravárov

Dopravári z prevádzky Preprava hromadných substrátov divízneho závodu Doprava U. S. Steel Košice si za vlaňajší rok pripísali na konto rekord v preprave vápenca z lomu Včeláre pri Turni nad Bodvou na vysokopeciarske výklopníky. Za dvanásť mesiacov roku 2014 priviezli po železnici do huty 631 295 ton vápenca, čo je historický rekord.

V porovnaní s rokom 2013 je to viac o 114 744 ton, ale napríklad oproti roku 2011 sa prepravené množstvo vápenca vlani zvýšilo až o 218 278 ton. Najsilnejším mesiacom uplynulého roka bol október, v ktorom previezli do železiarní 57 261 ton vápenca. Riaditeľ DZ Doprava Peter Balog považuje za najnáročnejší december 2014.

"Prepravili sme síce o približne 5 200 ton vápenca menej než v októbri, ale v náročných podmienkach," vraví. "Požiadavky na naše kapacity vo všeobecnosti boli vysoké, či už išlo o prepravu iných substrátov, ako uhlie alebo ruda, ale aj hotových výrobkov. Časť vozňov sme mali aj v oprave. Splniť všetky úlohy sa nám podarilo vďaka dobrým logistickým riešeniam. Konkrétne pri preprave vápenca išlo o dodržiavanie grafikonu vlakovej dopravy a dôsledné využívanie všetkých vlakov, ktoré sme mali k dispozícii."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...