Vyhľadávanie:

Hlas zamestnávateľov zosilnel

Hlas zamestnávateľov zosilnel

Dňa 20. apríla 2017 sa v Bratislave konal Snem Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ). Členovia RÚZ na Sneme zhodnotili doterajšiu činnosť a vytýčili priority organizácie na najbližšie obdobie, pričom hlavným cieľom zostáva obhajoba oprávnených záujmov zamestnávateľov a trvalé zlepšovanie podnikateľského prostredia. Snem sa uskutočnil za účasti popredných predstaviteľov politického a podnikateľského života, čo RÚZ vníma ako prejav záujmu o spoluprácu s touto najvýznamnejšou zamestnávateľskou organizáciou.

„Oceňujeme pomerne ústretovú komunikáciu vlády SR so zamestnávateľskou obcou, pokračujúce reformné úsilie v oblasti školstva či pomerne úspešné zhostenie sa historicky prvého Predsedníctva SR v Rade EÚ. Napriek týmto nesporným pozitívam musím tlmočiť prevažujúci názor, že uplynulý rok sa niesol v znamení pokračujúceho poklesu kvality podnikateľského prostredia, čo možno pripísať predovšetkým súboru legislatívnych zmien, ktoré mali za následok rast nákladov zamestnávateľov. Preto v nadchádzajúcom roku očakávame od vlády, že nebude prijímať legislatívu, ktorá by mala potenciál ďalej podmienky pre podnikanie zhoršovať“, zhodnotil uplynulý rok Miroslav Kiraľvarga, prezident RÚZ. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...