Vyhľadávanie:

Hodnotenie študentov? Výborná!

Hodnotenie študentov? Výborná!

Skončila sa Letná platená stáž 2006

Prevzatím osvedčení z rúk generálneho manažéra pre rozvoj a servis ľudských zdrojov Milana Polču v priestoroch vzdelávacieho strediska sa minulý týždeň vo štvrtok, 31. augusta 2006, skončila pre štyridsaťšesť študentov tretích a štvrtých ročníkov vysokých škôl a univerzít letná platená stáž v spoločnosti U. S. Steel Košice. Dva mesiace naberali budúci hutníci, strojári, informatici, ekonómovia, či právnici, praktické skúsenosti z riadenia či už priamo vo výrobe alebo jednotlivých úsekoch, absolvovali celý rad manažérskych kurzov zameraných na rozvoj interpersonálnych a prezentačných zručností, manažment času a priorít, prípravu na interview, simuláciu firmy, pracovali aj na prípadovej štúdii. Splnila stáž v košickej oceliarni ich očakávania?

Matúš TOMAŠOV, Hutnícka fakulta TU Košice: "Určite. Veľa som o možnosti absolvovať stáž počul. A to, čo som počul, sa mi teraz aj potvrdilo. Bolo to zaujímavé, veľa mi to dalo. Okrem toho, že som lepšie spoznal výrobu, pracoval som v DZ Oceliareň, dosť som sa naučil aj na manažérskych kurzoch, ktoré sme mali vo štvrtky a piatky."

Igor MORA, Vysoká škola ekonomická, Praha: "Bolo to pre mňa určite niečo nové a práca, ktorú som vykonával, blízka odboru, ktorý študujem. Stáž hodnotím celkovo veľmi pozitívne, som spokojný. Určite mnoho poznatkov, ktoré som tu získal, v budúcnosti využijem."

Jana VYŠNÁ, Podnikovohospodárska fakulta Košice, EU Bratislava: "Očakávala som, že vedomosti získané v škole uplatním nejakým spôsobom v praxi a že spoznám, ako to vyzerá v reáli v takej veľkej spoločnosti, akou U. S. Steel Košice je. Moje očakávania boli splnené v plnej miere. Participovala som aj na určitých projektoch... Na stáži som sa zúčastnila po prvýkrát a budem ju každému odporúčať. Je to naozaj skvelá príležitosť, ktorú treba využiť."

Zuzana KOČIŠOVÁ, Hutnícka fakulta TU Košice: "Splnila. To, čo som tu robila, úzko súvisí s odborom, ktorý študujem - manažmentom kvality. Som veľmi spokojná s programom, ktorý pre nás v U. S. Steel Košice pripravili. Prišla som sem aj kvôli tomu, že tu pracuje môj otec, konkrétne v oceliarni. Rada by som pokračovala v rodinnej tradícii a po ukončení štúdia našla uplatnenie práve tu."

Slová chvály a uznania za príležitosť zúčastniť sa na Summer Internship 2006 odzneli zo strany študentov aj na večernom záverečnom stretnutí s topmanažérmi a manažérmi spoločnosti, na ktorom sa zúčastnil aj prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr. Ako konštatoval Pavol Mizla, poslucháč Ekonomickej univerzity Bratislava, všetci oceňujú prínos spoločnosti v oblasti vzdelávania mladých ľudí a za veľmi dôležité považujú predovšetkým získanie praktických skúseností, ktoré sa nedajú získať len samotným štúdiom na vysokej škole či univerzite. Poďakovanie, ako povedal v svojom krátkom príhovore, patrí manažérom spoločnosti za to, že nezabúdajú na mladú generáciu. Kyticu kvetov venovali študenti Irene Veszkovej z útvaru GM pre rozvoj a servis ľudských zdrojov, ktorá ich mala počas celej stáže na starosti a ktorá sa svojej úlohy, ako sa svorne vyjadrili, zhostila na výbornú.

Ďalší z ročníkov Letnej platenej stáže sa skončil. Za zmienku stojí nesporne skutočnosť, že študenti v jej záverečnom hodnotení, ktoré sa uskutočnilo dotazníkovou metódou, jednoznačne potvrdili z roka na rok rastúcu spokojnosť s jej organizáciou i celým priebehom. Ich celkové hodnotenie dosiahlo vynikajúci priemer - 1,18, a to v stupnici 1 až 5, pričom 1 bolo najlepšie a 5 najhoršie hodnotenie jednotlivých aktivít, ktoré absolvovali počas stáže.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...