Vyhľadávanie:

Hokejisti HC Košice v tabuľke so šesťbodovým náskokom

Hokejisti HC Košice v tabuľke so šesťbodovým náskokom

Naša najvyššia hokejová súťaž Tipsport extraliga má za sebou dvadsať kôl základnej časti. Košičania v tabuľke jasne vedú so ziskom 51 bodov s náskokom šiestich bodov pred druhým Popradom. V streleckej efektivite sa zatiaľ zverenci trénera Antona Tomka príliš nevyznamenali, keď z 21 stretnutí (aj s vloženým zápasom s reprezentačnou dvadsiatkou) nastrieľali svojim súperom len 56 gólov. Lepšiu streleckú potenciu má pred nimi až päť tímov. Na druhej strane majú vysoko aktívnu defenzívu, pretože súperi zaťažili konto našich brankárov iba 29-timi gólmi.

Náš majster mal vynikajúcu druhú šestinu základnej časti. V desiatich stretnutiach zaregistroval deväť víťazstiev. Osem v riadnom hracom čase a raz vyhral v Martine po predĺžení. Zaregistroval iba jedinú prehru, a to doma s Piešťanmi. Tretiu šestinu nezačalo naše mužstvo najlepšie, pretože v Trenčíne podľahlo domácej Dukle po samostatných nájazdoch 2:3 a ani doma svojím výkonom hráči neoslnili, keď v súboji s Martinom síce zvíťazili, ale dva body získali až po predĺžení. Dnes sa hokejisti HC Košice predstavia v Piešťanoch a potom naberie hokejová extraliga opäť rýchle tempo. V piatok 14. novembra budú hrať znovu u súpera v Nitre, doma ich opäť uvidíme v nedeľu 16. novembra v súboji s Banskou Bystricou. Od 18. novembra až do konca mesiaca ich čaká náročná šesť zápasová séria na ľade súperov. Postupne v Skalici, Poprade, Žiline, Zvolene, Trenčíne a v Martine.

NAŠI V REPREZENTAČNÝCH DRESOCH

V dňoch 7. - 9. novembra 2014 štartovali hokejisti Slovenska na turnaji v Mníchove o Nemecký pohár. Vo výbere reprezentačného tímu sa objavili dvaja hráči úradujúceho majstra HC Košice, obranca Adam Jánošík a útočník Adam Lapšanský. Obaja odohrali všetky tri stretnutia na turnaji a Adam Lapšanský sa s tromi gólmi stal našim najlepším strelcom a bol lídrom mužstva. Okrem nich reprezentovali Slovensko 20 na turnaji v nemeckom Füssene ďalší košickí odchovanci. Hráč HC Košice Erik Černák, člen kádra HK Orange 20 Branislav Pavúk a Christián Jaroš, ktorý je hráčom švédskeho tímu Luleä HF. Naši mladí reprezentanti si počínali výborne a po víťazstvách nad Nórskom 6:0, Nemeckom 4:3 po samostatných nájazdoch a nad Švajčiarskom 3:2 sa stali víťazmi turnaja.

PODPORILI PROJEKT PRÁZDNY OBCHOD

Košickí hokejisti Peter Bartoš, Jiří Bicek a Marek Bartánus navštívili v uplynulom týždni Aupark, kde podporili ojedinelý celosvetový charitatívny projekt s názvom Prázdny obchod. Spolu s ďalšími obyvateľmi mesta, ktorí priniesli do obchodu rôzne oblečenie, darovali naši hokejisti zachované módne kúsky šatstva a pomohli tak ľuďom v núdzi. Prázdny obchod, ktorý spája módu s dobročinnosťou, bude otvorený do 14. novembra denne od 10. do 19. hodiny.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...