Vyhľadávanie:

Hokejisti o majstra, v sobotu beh na lyžiach

Hokejisti o majstra, v sobotu beh na lyžiach

Rekreační športovci z radov zamestnancov našej spoločnosti sa na nečinnosť v týchto dňoch nemôžu sťažovať. Začal sa hokejový šampionát o majstra U. S. Steel Košice, v sobotu 21. januára sa na Kojšovskej holi uskutoční prvá časť zimnej olympiády v behu na lyžiach, ktorá bude pokračovať na svahu Jahodnej 11. februára obrovským slalomom a súťažou v snouborde.

Pri pohľade na súpisky dvanástich hokejových mužstiev nemožno prehliadnuť, že v kádroch jednotlivých tímov sa už roky objavujú stále tie isté mená hráčov. Na tom by nebolo nič zlé, ibaže mladých akosi nepribúda. Akoby našich mladších kolegov a kolegyne šport nelákal. V ostatných piatich rokoch museli organizátori zimnej i letnej olympiády pre nezáujem mladých neustále zvyšovať najmladšiu vekovú kategóriu, pretože najprv do 30 rokov a neskôr do 35 rokov sa nikto neprihlásil a dnes je problém obsadiť niektoré športové disciplíny už aj do 40 rokov. Na druhej strane, čoraz väčší záujem je medzi súťažiacimi nad 55 rokov. Čím to je, opýtali sme sa aj v ankete, ktorú prinášame na 2. strane novín.


Zo slov respondentov vyplýva, že rekreačnej telovýchove a športu sa aktívne venuje len stredná a staršia generácia našich zamestnancov. Výnimkou je iba bowling, kde štartujúcich na letnej olympiáde každý rok pribúda. Vlani ich bolo viac ako štyristo. Pri ostatných individuálnych či kolektívnych športoch sa však stretávajú na športoviskách stále tí istí zamestnanci. Nechceme našim mladým kolegom krivdiť, možno že športujú, či už sami alebo s rodinami. Súťaživosť im však zrejme chýba. Ešte majú šancu zmeniť to. Ak napríklad prídu túto sobotu na Kojšovskú hoľu alebo sa do 3. februára 2012 prihlásia na obrovský slalom a snoubord.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...