Vyhľadávanie:

Hokejisti zajtra na ľad

Hokejisti zajtra na ľad

Najvyššia slovenská hokejová súťaž - Slovnaft extraliga, odštartuje svoj 16. ročník v nedeľu 7. septembra s trinástimi účastníkmi, pretože v uplynulej sezóne nevypadol nikto a z I. ligy postúpil tím HC 05 Banská Bystrica. Nový ročník sa bude hrať opäť iným systémom, než predchádzajúci. Najprv sa mužstvá stretnú štvorkolovo, každý s každým, dvakrát doma a vonku. Potom bude nasledovať nadstavbová časť v dvoch skupinách. Prvá bude zložená z mužstiev umiestnených po 48. kole na prvých šiestich miestach. Druhú skupinu bude tvoriť zvyšných sedem mužstiev. Do play-off postúpi najlepšia šestica tímov po nadstavbe a dve najlepšie umiestnené mužstvá z druhej skupiny. Mužstvá, ktoré po nadstavbe v druhej skupine skončia na 9. až 12. mieste, budú hrať ešte medzi sebou systémom každý s každým dvojkolovo. Poslední dvaja spadnú do baráže o účasť v extralige pre budúci ročník. Ich súpermi budú prvé dva celky z I. hokejovej ligy.

Hokejisti HC Košice sa v úvodnom kole stretnú v nedeľu 7. septembra doma s úradujúcim majstrom Slovanom Bratislava. Lenže Košičania sa svojim fanúšikom v Steel Aréne predstavia už o dva dni skôr, v piatok 5. septembra v predohrávanom zápase 3. kola v súboji s Kežmarkom. S týmto súperom mali pôvodne hrať 12. 9., ale 12. - 14. septembra budú hrať v nemeckom Norimbergu v kvalifikácii do Ligy majstrov, proti domácemu tímu a švajčiarskemu Bernu.

Po dovolenkách začali v pondelok tohto týždňa extraligové tímy druhú fázu letnej prípravy na novú sezónu už na ľade. Hokejisti HC Košice budú v tomto smere poslední, pretože na ľad vykorčuľujú vo svojej Steel Aréne až zajtra, vo štvrtok. Počas prípravy na ľade odohrajú niekoľko prípravných priateľských stretnutí a budú štartovať na dvoch turnajoch. Prvý domáci prípravný zápas je naplánovaný na piatok, 8. augusta, kedy sa stretnú s nováčikom z Banskej Bystrice. V utorok, 12. augusta, privítame Poprad a v dňoch 14. - 17. 8. budú štartovať v Bratislave na turnaji Bifrost Cup, kde sa okrem domáceho Slovana stretnú s nemeckým Hamburgom a českými Pardubicami. Dňa 19. 8. odohrajú opäť zápas s Popradom, ale na ZŠ v Kežmarku, pretože v Poprade je zimný štadión v rekonštrukcii. Preto aj medzinárodný turnaj Cassovia Hockey Cup - Tatranský pohár sa uskutoční nie v Poprade, ale v dňoch 27.-30. 8. v Steel Aréne v Košiciach. Hokejisti HC sa okrem Popradu na turnaji stretnú s francúzskym Rouenom a s víťazom dvoch posledných ročníkov Tatranského pohára s českými Vítkovicami.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...