Vyhľadávanie:

Holandskí študenti na návšteve huty

Holandskí študenti na návšteve huty

Na jednodňovú návštevu U. S. Steel Košice prišla v štvrtok 28. júla skupina deviatich študentov baníckych odborov z univerzity Delft v Holandsku (na snímke). Našu spoločnosť zaradili do programu svojej dvojtýždňovej vzdelávacej cesty po centrálnej Európe, v rámci ktorej navštívili niekoľko závodov ťažiacich, respektíve spracovávajúcich nerastné suroviny. Svoju cestu začali už 16. júla a postupne sa cez Nemecko, Rakúsko a Maďarsko dostali aj na Slovensko.

Na pôde našej firmy ich privítal viceprezident pre výrobu Marcel Novosad, ktorý im predstavil históriu a výrobu ocele v Košiciach. Súčasťou návštevy bola aj prehliadka vybraných výrobných závodov. Študenti si z autobusu prezreli vysoké pece, rotačné výklopníky, koksárenské batérie a absolvovali aj pešiu prehliadku pozinkovacej linky č. 3. „Návšteva U. S. Steel Košice splnila naše očakávania. Doteraz sme navštívili iba závody, ktoré ťažia nerastné suroviny. Vo vašom podniku sme však videli, ako sa ďalej so surovinami nakladá a ako vstupujú do procesov výroby železa a neskôr ocele,“ uviedol na margo návštevy študent Thom Van Verghe.

Poslednou zastávkou poznávacej cesty holandských študentov v našej krajine boli Slovenské magnezitové závody v Jelšave. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...