Vyhľadávanie:

Honorárny konzul Ross P. Marine v U. S. Steel Košice

Honorárny konzul Ross P. Marine v U. S. Steel Košice

V pondelok, 18. septembra 2006, navštívil košickú oceliareň a Centrum ekonomického rozvoja U. S. Steel Košice honorárny konzul Slovenskej republiky v USA, štátov Iowa, Kansas, Nebraska a Missouri, Ross P. Marine. S viceprezidentom pre financovanie Jamesom F. Connorom a výkonným riaditeľom EDC a generálnym manažérom pre regionálny rozvoj Jurajom Augustínom diskutoval o podnikateľských skúsenostiach U. S. Steel v Košiciach i o možnostiach investovania na východe Slovenska. Súčasťou návštevy bola aj prehliadka vybraných divíznych závodov a prevádzok podniku.

"Naše prvé spoločné kontakty siahajú ešte do obdobia spred roka a súvisia so snahou pána konzula o nadviazanie intenzívnejších komerčných vzťahov medzi štátmi v USA, ktoré zastupuje a Slovenskom," informoval nás Juraj Augustín.

"Vlani v septembri sme možnosti investovania na východnom Slovensku prezentovali, aj za účasti prezidenta U. S. Steel Košice Davida H. Lohra na slovenskej ambasáde vo Washingtone. Pozvanie na ňu prijali všetci honorárni konzuli SR z rôznych štátov USA. Výsledkom bolo okrem iného aj to, že misia podnikateľov zo štátu Kansas, ktorú chystala tamojšia obchodná komora pôvodne do Českej republiky a Poľska, napokon zamierila namiesto našich severných susedov k nám, na Slovensko. A to vďaka iniciatíve, vynikajúcej práci a lobingu Rossa P. Marine. Minulý týždeň sme dostali príležitosť predstaviť na pôde americkej ambasády v Bratislave pred skupinou potencionálnych investorov zo štátu Kansas možnosti, ktoré ponúka náš región. Verím, že sa čoskoro dočkáme odozvy."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...