Vyhľadávanie:

"Horúca" téma temperovania vozidiel MHD

"Horúca" téma temperovania vozidiel MHD

Určite ste zaregistrovali naše nedávne stretnutie s najaktívnejšími čitateľmi X App Košice. Jednou zo zmienených, “horúcich” tém bola kvalita cestovania MHD a temperovanie vozidiel. Vladimíra Bujňáková z DPMK na to reagovala:

Vozidlá MHD Košice sú temperované pri teplotách pod 10 stupňov na polovičný výkon a pri teplote pod 1 stupeň na plný výkon. Vodič ovláda temperovanie vozidla na základe vonkajšej teploty. Ak vodič eviduje poruchu, je povinný ju nahlásiť na centrálny dispečing. V prípade poruchy temperovania je vozidlo stiahnuté z linky a je na ňom vykonaná oprava. Vodič má zabezpečiť temperovanie na primeranej úrovni a interiér vozidla neprehrievať.

Aj podľa pani Bujňákovej je vnímanie teploty veľmi individuálne. Moja skúsenosť je taká, že odev prispôsobený vonkajším podmienkam ma pred chladom chráni aj vo vnútri vozidla. Poruchu vykurovania vozidiel môžete hlásiť na dispečing DPMK, t. č. 055 6407 407.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...