Vyhľadávanie:

Hrdinom bol brankár Olejár

Hrdinom bol brankár Olejár

Len osem mužstiev bojuje v sezóne 2005/2006 v obnovenej slovenskej hádzanárskej extralige mužov. Z nich päť mužstiev hralo spoločnú HIL-ku a vieme o nich najmä to, že majú silné a skúsené kádre hráčov. V apríli tohto roku sa spoločná česko-slovenská súťaž hádzanárov HIL rozpadla, a tak sa stala najvyššou slovenskou súťažou extraliga, ktorá mala v sobotu 10. septembra svoju premiéru.

Hádzanári 1. MHK Košice, ktorých trénerom je opäť Gabriel Schmiedt, sa netajili tým, že v tejto sezóne sa pokúsia dostať medzi slovenskú špičku. Vlani prehrali niekoľko zápasov o gól a do záverečných bojov o medaily sa neprebojovali. Za sebou mali hráči vydarenú letnú prípravu, ktorú absolvovali aj mladí hráči z majstrovského tímu starších dorastencov, ktorí posilnili seniorské mužstvo. "Stavili sme na mladých a domnievam sa, že nemáme zlých hráčov, ale potrebujú čas, aby sa dokázali lepšie presadiť," povedal G. Schmiedt a dodal: "Už vlani naznačili, že môžu hrať dobrú hádzanú, len sa im nevydarili niektoré zápasy. Verím, že v novej sezóne sa nám bude lepšie dariť, hráči budú mať viac skúsenosti."

Premiéra v novom ročníku slovenskej extraligy sa Košičanom nadmieru vydarila. Predstavili sa na palubovke majstrovského Tatrana Prešov, kde po výbornej hre zverenci trénera Gabriela Schmiedta vyhrali nad svojim favorizovaným súperom rozdielom triedy o 9 gólov po výsledku 29:20 (16:8). O tomto víťazstve nám tréner povedal: "Využili sme nekoncentrovanosť prešovských hráčov, čo spôsobil rozruch okolo prestupu hráča Kozlova z ŠKP do Prešova, a podarilo sa nám to. Chlapci bojovali o každú loptu a postupne sa nám darilo vybudovať si rozhodujúci náskok. Tatran má na naše pomery silné mužstvo, je ťažké nad ním víťaziť. V žiadnom prípade som nepredpokladal, že nám to vyjde hneď na prvý pokus v novom ročníku súťaže. Dúfal som, že Prešov aspoň potrápime, ale že ho vysoko porazíme, to som skutočne nepredpokladal. Niektorým hráčom sa toto stretnutie skutočne vydarilo, veď brankár Olejár mal 32 úspešných zásahov a stal hrdinom zápasu. Faith mal stopercentnú streľbu a to isté platilo až do vylúčenia o Farkašovskom. Toto víťazstvo je pre nás síce cenné, ale nepreceňujeme ho."

Mužstvo 1. MHK Košice hralo v Prešove v tejto zostave: Olejár, Barbarič, Paul - Faith 10/3 gólov, Farkašovský 6, Strapko 6, J. Kolesár 3, Nuber 2, Pecha 1, Petraško 1, Mazák, Cibere, M. Urban a M. Kolesár.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...