Vyhľadávanie:

Hrejivá nádielka potešila stovku školákov

Hrejivá nádielka potešila stovku školákov

Darčeky, ktoré vyrábali manželky manažérov, už majú svojich adresátov

Bolo že to radosti. Druháčka Elizabeta, rozdávajúc úsmevy na všetky strany, netrpezlivo čakala, kým sa tety zo železiarní dostanú k nej a bude si môcť aj ona prevziať darček. Škola jej ide dobre, snaží sa, na vyučovacích hodinách je aktívna, do školy prichádza včas, zapája sa aj do mimoškolských aktivít. Práve preto bola aj Elizabeta medzi dvadsiatkou detí zo Základnej školy vo Veľkej Ide, ktorých snaživosť prišla v uplynulých dňoch pochváliť a oceniť Kathleen Babcoková. Spolu s manželkami manažérov pôsobiacich v Košiciach, ku ktorým sa v ďalšej škole pridala aj manželka viceprezidenta pre riadenie externých služieb a vzťahov Mária Kiraľvargová. "Veľmi sa mi páči, je taká pekná, farebná a kvietkovaná," prezradilo nesmelo dievčatko pridŕžajúc si pritom tuho na hrudi hebkú pestrofarebnú deku. Vedela už, že na výrobe hrejivých prikrývok, ktoré za odmenu dostali aj jej iniciatívni spolužiaci a starší kamaráti z vyšších ročníkov, pracovali tety, ktoré ich prišli do školy navštíviť, niekoľko týždňov. Deti im na oplátku zasa venovali pásmo piesní, tancov i básničiek. Aj v angličtine...

Podobný scenár mala aj ďalšia zastávka v neďalekej Šaci. Chlapci a dievčatá sa na návštevu veľmi dobre pripravili a pod vedením svojich učiteľov zorganizovali pre hostky hotovú slávnosť. Zaujali rezké a podmanivé spevy a tance, recitovanie, ale aj krátke divadielko, v ktorom sa deti predviedli ako naozajstní herci. No a vystúpenie imitátora Michaela Jacksona by roztlieskalo i športovú halu. Dokážu toho vraj oveľa viac. Svoj talent a šikovnosť predvedú už čoskoro na Vianočnej akadémii, na ktorú návštevníčky srdečne pozvali. A potom už riaditeľ základnej školy Vlastimil Borufka predstavil obecenstvu tridsiatich najaktívnejších žiakov. "Všetci z nich," pochválil chlapcov a dievčatá, "dosahujú veľmi dobré výsledky pri učení, ale aj mimo neho. Ocenenie si zaslúžia." Akože inak i tu sa z hebkých darčekov deti veľmi tešili. Rovnako ako ich päťdesiat rovesníkov v Základnej škole Ľ. Podjavorinskej na košickom sídlisku Lunik IX, ktorá patrí s 1100 žiakmi k najväčším na Slovensku. V obrovskej telocvični sa zišli nielen najusilovnejší školáci, ale aj ich spolužiaci, učitelia, salezián Peter Bešenyei a dobrovoľníčky, ktoré na sídlisku pôsobia. I tu deti pripravili pre hostky pekný kultúrny program, za ktorý zožali zaslúžený potlesk.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...