Vyhľadávanie:

Hudáček v reprezentácii

Hudáček v reprezentácii

Po 24. kole hokejovej extraligy je kvôli turnaju v Nemecku reprezentačná prestávka

Hokejisti HC Košice v ostatnom domácom stretnutí proti Zvolenu získali len dva body za víťazstvo v samostatných nájazdoch, ale i tak to stačilo na to, aby si na špici tabuľky pred svojím prenasledovateľom z Banskej Bystrice udržali šesťbodový náskok. V ďalšom 24. kole, ktoré bolo na programe v nedeľu 7. novembra, náskok zvýšili už na rozdiel deviatich bodov, ale Bystričania mali vtedy ešte dva odložené zápasy k dobru. Náš majster zvíťazil v poslednom stretnutí pred reprezentačnou prestávkou 2:0 na ľade súpera v Martine. Pre Košičanov to bol už siedmy zápas v ktorom vyhrali na nulu, pre brankára Hudáčka v tejto sezóne štvrtý duel bez inkasovaného gólu na konte.

V tomto týždni je v extralige reprezentačná prestávka. Hokejisti Slovenska, pripravujúci sa na budúcoročné majstrovstvá sveta v Bratislave a v Košiciach, sa v rámci prípravy predstavia na Nemeckom pohári v Mníchove, kde sa od piatku 12. novembra postupne stretnú v reprezentantmi Švajčiarska, Nemecka a Kanady. Tréner Slovenska Glen Hanlon pôvodne do širšieho reprezentačného kádra nominoval aj dvoch našich hráčov, brankára Júliusa Hudáčka a útočníka Marcela Haščáka. Táto správa obidvoch potešila, ale po nedeľňajšom zápase v Martine náš útočník Marcel Haščák náhle ochorel a do Nemecka nepocestuje. Proti Nemcom a Švajčiarom v reprezentačnom drese Slovenska už hral, teraz sa tešil na súboj s Kanaďanmi. Jeho štart sa teda musí odložiť na prípadný ďalší termín.

Košičania budú mať hernú prestávku až do utorka 16. novembra, keď sa v zápase 25. kole predstavia na ľade súpera v Trenčíne. Nášmu majstrovskému tímu sa v tejto sezóne na ľade súperov darí, veď okrem úvodnej prehry hneď v 1. kole na Slovane nenašiel premožiteľa už desať zápasov po sebe! Naši hokejisti svojim súperom v týchto zápasoch nastrieľali 35 gólov a inkasovali len deväť. Aj v ďalšom 26. kole, ktoré bude na programe v piatok 19. novembra, budú hrať zverenci trénera R. Čadu na ľade súpera v Skalici, doma ich uvidíme až v utorok 23. novembra v televíznom zápase, v šlágri kola proti Banskej Bystrici.

Vysielanie zápasov hokejovej extraligy v televízii je už od piatka 22. októbra na staniciach Sport 1 a Sport 2. Prvý prenos bol z Banskej Bystrice zo stretnutia s naším celkom HC Košice, ktorý sme vyhrali 5:2. Obaja súperi sa objavia na televíznej obrazovke aj v ich ďalšom vzájomnom súboji v Košiciach, v utorok 23. novembra. V piatok 26. novembra to bude ďalší prenos zo Steel arény medzi HC a Slovanom Bratislava. Do konca roka sú v pláne ešte dve televízne stretnutia, a to v utorok 21. decembra Banská Bystrica - HC Košice a vo štvrtok 23. decembra Slovan Bratislava - HC Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...