Vyhľadávanie:

Tancujúce roboty pobavili

Tancujúce roboty pobavili

Vydarený bol Deň otvorených dverí Technickej univerzity v Košiciach

Do posledného miesta zaplnili stredoškoláci, ktorí prijali 13. októbra tohto roku pozvanie Technickej univerzity v Košiciach na deň otvorených dverí, hľadisko auly Maxima, kde nechýbali ani zástupcovia partnerských firiem a organizácií. Spoločnosť U. S. Steel reprezentoval viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák.

"Lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť," pripomenul starú známu pravdu rektor TU Košice Anton Čižmár prihovárajúc sa študentom z pódia. "Sme preto veľmi radi, že ste tu a že sa môžete na vlastné oči presvedčiť o tom, čo všetko naša univerzita mladým ľuďom ponúka. Je to predovšetkým kvalita a stabilita, ktoré stoja na našich deviatich pilieroch, na našich fakultách." Príležitosť oboznámiť sa s ich zameraním a možnosťami štúdia, ale aj prostredím a atmosférou univerzity, jej pracoviskami a laboratóriami mali študenti, ktorí sa už čochvíľa budú musieť o svojom ďalšom životnom smerovaní definitívne rozhodnúť, po celý deň.

Organizátori podujatia, ktoré pripravila univerzita v spolupráci s firmou T-Systems Slovakia a ktorého partnerom bola aj spoločnosť U. S. Steel Košice, sa postarali o skvelý program. V útrobách školy i v jej areáli. V Robodance Show ho perfektne odštartovala štvorica humanoidných robotov, ktorých naučili košickí informatici tancovať makarenu, potom sa už voľná zábava presunula do exteriérových priestorov. Študenti mohli obdivovať historické vozidlá, vyskúšať si skákacie topánky, jazdu na segwayi či simulátor bezváhového stavu aerotrim a obliehaniu milovníkov počítačových hier sa nevyhla ani hracia konzola Nintendo. Kto mal záujem, mohol v Knižničnom a informačnom centre darovať krv, navštíviť poradňu zdravia alebo si pozrieť ukážky prvej pomoci. O dobrú náladu sa postaral Marián Čekovský so svojou kapelou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...