Vyhľadávanie:

Prevzali sme Národnú cenu SR za kvalitu 2010

Prevzali sme Národnú cenu SR za kvalitu 2010

Národná cena Slovenskej republiky za kvalitu 2010 patrí spoločnosti U. S. Steel Košice. Cenu za víťazstvo v súťaži v kategórii A1 (organizácie vyrábajúce výrobky nad 251 zamestnancov) si v pondelok 8. novembra v Historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky z rúk prezidenta SR Ivana Gašparoviča prevzal prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke.

"Tento druh ocenenia je pre nás veľmi dôležitý, lebo zákazníkom ukazuje, že naša spoločnosť pokračuje v neustálom zlepšovaní kvality procesov a upevňovaní disciplíny v systéme riadenia," konštatoval prezident USSK na margo ceny, ktorú firma počas svojho desaťročného pôsobenia na Slovensku získala aj v roku 2002.

Oceliarska spoločnosť sa v súťaži prezentovala ako organizácia s dlhodobo úspešným a vyspelým systémom manažérstva kvality, overeným praktickými výsledkami podnikania a potvrdeným viacerými certifikátmi manažérstva kvality a environmentu. Zároveň ukázala, že bezpečnosť, zodpovednosť k životnému prostrediu, vysoká kvalita výrobkov a služieb, poskytovanie vynikajúcich služieb zákazníkom a partnerom, nízka nákladovosť a vysoká produktivita sú trvalými hodnotami firmy a pomáhajú jej kontinuálne sa zlepšovať. Model výnimočnosti EFQM, ktorý oceliarska spoločnosť v rámci súťaže pred ôsmimi rokmi úspešne implementovala a plánuje ho využívať aj v ďalšom období, je vynikajúcim nástrojom v ďalšom sebahodnotení a pri porovnávaní sa s ostatnými vyspelými organizáciami v rámci Európskej ceny za kvalitu.

Úspech v súťaži je podľa slov Georga F. Babcoka pre manažérov a zamestnancov spoločnosti veľkou poctou a inšpiráciou, uznaním ich úsilia a výsledkov.

Súťaž Národná cena Slovenskej republiky za kvalitu, ktorú organizuje Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo Slovenskej republiky, je zameraná na zvyšovanie záujmu firiem a organizácií o také formy manažérstva kvality, ktoré napomáhajú rozvoju podnikateľského prostredia i prostredia verejnej správy v Slovenskej republike. Zvyšovanie povedomia o manažérstve kvality je jednou z primárnych úloh Národného programu kvality SR na roky 2009 - 2012.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...