Vyhľadávanie:

Hutnícka priemyslovka má nové ihrisko

Hutnícka priemyslovka má nové ihrisko

Za účasti desiatok pozvaných hostí, medzi ktorými nechýbali predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Zdenko Trebuľa, prezident spoločnosti U. S. Steel Košice David H. Lohr, viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák a ďalší topmanažéri košickej oceliarne, predstavitelia samospráv, košickej akademickej obce a riaditelia stredných škôl z nášho mesta, sa minulý týždeň v stredu, 5. decembra, uskutočnilo v Strednej priemyselnej škole hutníckej slávnostné zhromaždenie pedagógov a žiakov. Podujatie bolo vyvrcholením osláv Hutníckych dní i 135. výročia vzniku prvej priemyselnej školy v Košiciach.

Slávnostné zhromaždenie bolo príležitosťou pre školu poďakovať sa svojim partnerom a priateľom za pomoc a spoluprácu. Slová uznania za ústretovosť a podporu pri realizácii mnohých aktivít adresoval riaditeľ ŠPŠH Ladislav Makó aj prezidentovi U. S. Steel Košice D. Lohrovi a celej spoločnosti.

"Mladí ľudia sú budúcnosťou našej firmy i tejto krajiny," prihovoril sa študentom D. Lohr. "Môžem vás ubezpečiť, že ak budete tvrdo pracovať a vedieť sa správne učiť, vaša budúcnosť bude jednoduchšia. Univerzálny recept neexistuje, ale cesta k úspechu má svoje pravidlá. Postavte si latku vysoko a urobte všetko pre to, aby ste ju dosiahli." Prezident košickej oceliarne upriamil pozornosť budúcich hutníkov i na ďalšiu súčasť aktívneho prístupu k životu - športovanie. "Pred časom naša spoločnosť spustila program Tvoja šanca hrať. Je možné, že niektorí vaši známi sú jeho súčasťou. Určite viete, že podporujeme ženský basketbal v Košiciach, ktorý je veľmi úspešný, hrá aj európsku ligu. V stredu, 12. decembra, budú hrať basketbalistky voči tvrdým súperkám z Moskvy, a to netradične v Steel Aréne. A vy môžete byť pri tom..." povedal prezident a ponúkol študentom vstupenky na atraktívny zápas. Pozvanie symbolicky korešpondovalo s následným slávnostným aktom otvorenia nového multifunkčného ihriska, ktoré v areáli školy "vyrástlo" v priebehu niekoľkých mesiacov. Výstavbu financovala škola z viacerých zdrojov. Najštedrejším vkladom, 1,1 milióna korún, prispela spoločnosť U. S. Steel Košice, KSK pol miliónom a nemalú sumu venovali aj rodičia žiakov.

Ihrisko, ktorého výstavba sa začala v máji tohto roku, bolo vytvorené špeciálnou technológiou. Má elastický povrch, ktorý prepúšťa vodu, je odolný voči vlhkosti, mrazu, UV-žiareniu a ostatným poveternostným vplyvom. Navyše, je protišmykový a ľahko opraviteľný. V dôsledku mäkkého ohybu spĺňa ochranné funkcie a znižuje riziko poranenia pri páde. Má multifunkčný charakter. V lete sa môže využívať na minifutbal, tenis, basketbal, volejbal či hádzanú, v zime ho možno zmeniť na ľadovú plochu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...