Vyhľadávanie:

Hutnícke dni

Hutnícke dni

Tradícia pokračuje

Život hutníka je zaujímavý, ale i rozmanitý. Príprava na tento život je náplňou výchovno-vzdelávacieho procesu v škole. Jeho súčasťou sú aj niekoľkoročné tradície, ku ktorým už neodmysliteľne patria i Hutnícke dni. Ich tohtoročný bohatý program sa uskutoční v dňoch 7. a 8. novembra 2005 na pôde Strednej priemyselnej školy hutníckej na Alejovej č. 1 v Košiciach. Je naplnený množstvom zaujímavých podujatí prezrádzajúcich nielen úctu k minulosti, ale i adaptabilnosť školy na nové spoločenské potreby.

Hutnícke dni 2005 sa začnú slávnostným zhromaždením, ktoré sa uskutoční 7. novembra 2005 o 11.00 hod. v budove Strednej priemyselnej školy hutníckej na Alejovej ulici v Košiciach, na ktoré sú pozvaní reprezentanti školskej správy a samosprávy, najvyšší predstavitelia U. S. Steel Košice, Hutníckej fakulty TU v Košiciach, ako i zástupcovia družobných zahraničných škôl z Česka, Poľska, Rakúska a Maďarska s cieľom podporiť a prehĺbiť vzťah a výchovu mladej generácie k hutníckemu povolaniu.

O 15.00 hod. sa začne Deň otvorených dverí, ktorý je určený predovšetkým žiakom, rodičom, ale i výchovným poradcom základných škôl nielen Košického kraja. Zámerom je priblížiť program školy pre záujemcov o štúdium hutníckeho i polytechnického odboru. Súčasťou dňa bude i rozšírené zasadnutie členov občianskeho združenia Hutník - klubu absolventov a priateľov Strednej priemyselnej školy hutníckej, ktoré sa uskutoční o 16.00 hod. v priestoroch školy.

Nezabudlo sa samozrejme ani na študentov. Tí si slávu hutníckych tradícií pripomenú medziškolským basketbalovým turnajom žiakov vybraných stredných škôl Košického kraja, ktorý sa začne 7. novembra 2005 o 13.00 hod. a bude pokračovať na druhý deň 8. novembra 2005 o 9.00 hod. v telocvični Strednej priemyselnej školy hutníckej. Turnaj je zrkadlom basketbalovej tradície školy, ktorá v roku 1973 získala titul majstra Medzinárodného turnaja stredných škôl v basketbale chlapcov v Holandsku.

Hutnícke dni vyvrcholia 8. novembra 2005 slávnostnou v poradí už 7. medzinárodnou odbornou konferenciou, ktorá sa pod názvom Mládež - odbornosť - voľba povolania uskutoční o 9.00 hod. v priestoroch SAV na Watsonovej ulici 47 v Košiciach za účasti nielen zástupcov štátnych a spoločenských organizácií, vysokých škôl, U. S. Steel Košice, ale i zahraničných hostí, pedagógov a žiakov Strednej priemyselnej školy hutníckej. "Zlatým klincom" Hutníckych dní bude už tradičný Šachťák - cechová slávnosť, ktorá bude 8. novembra 2005 o 17.00 hod. v priestoroch Hutného projektu v Košiciach. Srdečne na ňu pozývame nielen skúsených hutníkov, starších i mladších majstrov cechu hutníckeho, ale i priateľov, známych a širokú verejnosť.

Zdar Boh!

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...