Vyhľadávanie:

Hutníčky z Women´s Network na stretnutí s Andreou Bercik

Hutníčky z Women´s Network na stretnutí s Andreou Bercik

S cieľom viac využiť potenciál žien pri raste spoločnosti a zlepšovaní jej výkonnosti vznikla v roku 2008 v korporácii U. S. Steel Women's Network - Ženská sieť. Odozvu našla aj medzi košickými železiarkami, ktoré sa zapojili do jej činnosti o dva roky neskôr, keď vznikla U. S. Steel Košice Women's Inclusion Network. V korporácii je spolu 11 pobočiek. Ženská sieť podporuje ženy v ich profesionálnom raste vzdelávaním a rozvojom ich komunikačných a manažérskych zručností.

V Knižnom klube sa stretávajú hutníčky po svojom pracovnom čase spravidla raz v mesiaci, odporúčajú si navzájom, ale aj spoločne čítajú rôzne knižné tituly. Na  tom ostatnom, v poradí už 72.,  sa stretli s vydavateľkou kníh Andreou Bercik, majiteľkou vydavateľstva Maxim. O svojej práci nám čo to porozprávala.

„Onedlho to budú dva roky, čo sa tejto svojej vášni venujem po nociach a odušu čítam rukopisy, editujem, navrhujem obálky, riešim reklamu, distribúciu a podobne. Som knihomoľ, píšuci autor a novinár v jednom, preto verím, že obstojím aj ako hľadač talentov a vydavateľ. Chcem robiť radosť čitateľom i nadaným spisovateľom, ktorí možno ešte len čakajú na svoju príležitosť. Jednotlivé tituly si vyberám intuitívne. Ak ma rukopis chytí a nepustí a túžim vedieť, čo sa stane ďalej, má potenciál. Ak o ňom premýšľam aj disponuje niečím výnimočným, čo chcem posunúť ďalej. Verím, že sa mi takto podarí poslať do sveta mnoho dobrých kníh. Sústreďujem sa na vydávanie kníh slovenských autorov a hľadám aj nové talenty. Za každou vydanou knižkou si stojím, s každým autorom sa snažím mať nadštandardné, ba skôr priateľské vzťahy. Keďže ma vydávanie knižiek ani zďaleka neživí a vnímam to ako svoje- pomerne nákladné - hobby, venujem sa mu s vášňou a verím, že to aj vidieť. Zatiaľ ma spätná väzba len teší.“   

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...