Vyhľadávanie:

Petra zvíťazila aj na plátne

Petra zvíťazila aj na plátne

Úspech nášho kolegu Miroslava Kotoru na Výtvarnom spektre 2019

V júnovej Oceli východu sme vás informovali, že výtvarné diela nášho kolegu Miroslava Kotoru, ktorý pracuje ako projektant v prevádzke technickej podpory a plánovania RMS Košice, mali úspech na krajskej súťaži Košická paleta a postúpili do finále celoštátnej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum 2019. Na konci júla prišla z Trenčína vynikajúca správa. Akryl Miroslava Kotoru s názvom Petra získal jednu z troch cien bez určenia poradia v kategórii autorov od 25 do 60 rokov.

Odborná porota hodnotila práce, ktoré do 56. ročníka celoštátnej súťaže Výtvarné spektrum 2019 postúpili z ôsmich krajských súťaží, ktorým predchádzalo 31 regionálnych kôl. Do celoštátneho kola bolo prihlásených 243 diel od 158 autorov. Odborná porota odporučila vystaviť 150 diel od 112 autorov. Navrhla udeliť 1 hlavnú cenu, 14 cien a 15 čestných uznaní. „Samozrejme, že ma výsledok potešil, hoci sa priznám, že z troch obrazov, ktoré získali cenu na Košickej palete a postúpili na Výtvarné spektrum, som najmenej čakal, že uspeje práve tento obraz,“ priznáva sa Miroslav Kotora. V jeho súťažnej kolekcii boli tri diela s názvami Spáči, Petra a Hubár(i). Všetky sú inšpirované tým, čo je autorovi blízke, čo má rád a čo sa mu páči. Aký príbeh má ocenený obraz, na ktorom je naša skvelá lyžiarka Petra Vlhová? Neviem, či je to príbeh, jednoducho mi napadlo, že keď som už dal na plátno Petra (Sagana), tak skúsim aj Petru. Myslím, že ona sama píše tak isto jeden veľký príbeh. A ktovie, možno rovnako ako jej úspechy aj pohľad na tento obraz bude prinášať ľuďom radosť,“ dodal výtvarník.

Slávnostná vernisáž 56. ročníka súťaže spojená s odovzdávaním ocenení sa uskutoční 6. septembra 2019 na Trenčianskom hrade. Na jeseň by sme sa s ocenenými dielami mali stretnúť aj v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...