Vyhľadávanie:

Hviezdy na dvorci

Hviezdy na dvorci

V Steel Aréne charitatívna tenisová exhibícia hokejistov

Cez víkend bude po prvý raz v košickej Steel Aréne tenis. Uskutoční sa tam play-off súboj o účasť v II. svetovej skupine Fed Cup 2008 medzi tenistkami Slovenska a Srbska. Keďže kvalitný tenisový dvorec svetových parametrov bude v Steel Aréne k dispozícii ešte aj v pondelok 16. júla, vďaka Slovenskému tenisovému zväzu sa na ňom predstavia viacerí známi slovenskí hokejisti, ktorí pôsobia v zámorskej NHL, ako aj v iných európskych kluboch.

Fanúšikovia ich budú môcť tentoraz sledovať pri nízkej sieti s tenisovou raketou. V Košiciach sa totiž uskutoční Charitatívna tenisová exhibícia, v ktorej sa predstavia hokejisti Košíc proti výberu Slovenska. Vstup je síce voľný, ale návštevníci tohto nevšedného podujatia budú môcť akýmkoľvek dobrovoľným finančným príspevkom podporiť dva projekty. Bude to projekt pre špecializované zariadenie na záchranu novorodencov - predčasne narodené deti s nízkou pôrodnou hmotnosťou a druhým projektom budú Hokejové sane Kežmarok.

Verejnosť určite pozná životný príbeh mladého Martinka Joppu, ktorý chcel byť hokejovým brankárom, ale jeho sen mu prekazila autohavária, po ktorej zostal na invalidnom vozíku. Martinko sa predstaví spolu s kamarátmi z družstva a divákom predvedú ukážku hokeja na vozíčkoch, na ktorých budú namontované špeciálne kolieska. V bránach by mali chytať slovenskí hokejoví reprezentanti Ján Lašák a Rastislav Staňa. Charitatívna tenisová exhibícia je myšlienkou košického hokejistu Ladislava Nagya, ktorý pozval do Košíc svojich spoluhráčov z reprezentácie, nachádzajúcich sa v týchto dňoch na Slovensku. Za Košice budú hrať okrem L. Nagya ďalší odchovanci košického hokeja Jirko Bicek, Marek Svatoš, Rastislav Staňa, Gabriel Špilár a Juraj Faith. Výber Slovenska povedie ako nehrajúci kapitán Michal Handzuš, ktorý zloženie svojho tímu ešte neprezradil, ale my vieme, že určite príde aj Peter Bondra. Akcia sa začne v pondelok, 16. júla, o 16. hodine autogramiádou pred Steel Arénou a od 17. hodiny sa už na tenisovom dvorci bude bojovať naplno.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...