Vyhľadávanie:

Ich cieľ je jasný - postup

Ich cieľ je jasný - postup

Hokejoví majstri z HC Košice rozohrali štvrťfinálovú sériu play-off s Martinom

V nedeľu 4. marca sa skončila základná časť hokejovej Tipsport ligy sezóny 2015/2016. Náš majstrovský tím HC Košice obsadil v konečnej tabuľke 1. miesto so ziskom 106 bodov a s vysoko aktívnym skóre 156:85 si zabezpečil postup do nového ročníka Ligy majstrov. Pred druhou Nitrou mali zverenci trénera Rostislava Čadu deväťbodový náskok.

Kolotoč zápasov play-off sa naplno rozkrútil v piatok 11. marca 2016. Do štvrťfinálových bojov postúpilo osem mužstiev, ktoré podľa umiestnenia a herného kľúča 1-8, 2-7, 3-6 a 4-5 vytvorili tieto dvojice: Košice – Martin, Nitra – Žilina, Zvolen – Poprad a Banská Bystrica – Trenčín.

O tom, že našim štvrťfinálovým súperom je Martin, sa rozhodlo až v poslednom kole. V tejto sezóne sme sa s Martinom stretli šesťkrát a až v piatich stretnutiach vyšli naši hokejisti zo vzájomných súbojov víťazne a len raz na ľade súpera prehrali. V ére samostatnosti slovenského hokeja sa Košice stretli v play-off s Martinom štyri razy a vždy postúpili do ďalších bojov. Naposledy si s mužstvom z Turca zmerali sily vo štvrťfinále v sezóne 2013/2014, na zápasy vtedy zvíťazili 4:0.

„Teší nás, že sa nám podarilo splniť prvý cieľ, vyhrať základnú časť a postúpiť do Ligy majstrov. Zároveň sme si však stanovili nový cieľ. Uvedomujeme si, že v play-off sa začína odznova. Bude sa hrať odhodlanejšie, dôraznejšie a hráči všetkých mužstiev pridajú na nasadení. My musíme naše výkony z posledných zápasov základnej časti neustále opakovať,“ vyhlásil pre médiá ešte po skončení základnej časti tréner nášho tímu R. Čada.

Naši hokejisti mali v prvých dvoch stretnutiach play-off výhodu domáceho ľadu v piatok 11. marca a v sobotu 12. marca. V piatok 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) a v sobotu 3:2 (2:0, 0:1, 1:1). Na zápasy tak viedli v sérii 2:0. Tretí vzájomný štvrťfinálový súboj sa hral včera, 15. marca, a štvrté stretnutie odohrajú súperi dnes, 16. marca, na ľade v Martine. Keďže sa hrá na štyri víťazné zápasy, prípadné ďalšie zápasy by sa hrali v týchto termínoch - v sobotu 19. marca v Košiciach, v pondelok 21. marca v Martine a v stredu 23. marca opäť v našej Steel aréne.

V piatok po prvom stretnutí s Martinom mali dvaja naši hokejisti z majstrovského tímu HC Košice Jirko Bicek a Gabriel Spilar príjemné spoločenské povinnosti. Obaja boli totiž medzi desiatimi najúspešnejšími športovcami Košíc za rok 2015 ocenení na slávnostnom galavečere v Spoločenskom pavilóne. Absolútnou víťazkou ankety sa stala tenistka Anna Karolína Schmiedlová.

V uplynulej sezóne sa hokejisti HC Košice stretli vo štvrťfinále s Piešťanmi, ktoré po šiestich stretnutiach zdolali na zápasy 4:2 a postúpili do semifinále. Tam 4:1 na zápasy zvíťazili nad Popradom a vo finále zdolali 4:2 na zápasy až v šiestom vzájomnom finálovom súboji Banskú Bystricu a získali svoj ôsmy majstrovský titul.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...