Vyhľadávanie:

Ich cieľom je finále

Ich cieľom je finále

Hokejisti z Oceliarne sa pripravujú na hokejový šampionát o majstra USSK v roku 2015

Hoci sa hokejová sezóna ročníka 2014/2015 začala iba pred nedávnom, niektoré mužstvá z našej firmy sa už teraz intenzívne pripravujú na budúcoročný šampionát o majstra U. S. Steel Košice. Sú medzi nimi aj hokejisti divízneho závodu Oceliareň, ktorým sa účasť na tohtoročných majstrovstvách nevydarila. Od roku 2010 štvornásobní majstri v rade zostali bez medaily a museli sa uspokojiť so štvrtou priečkou. Účinkovanie v turnaji oceliari dôkladne prehodnotili a po trojmesačnej prestávke sa rozhodli konať.

"Stanovili sme si ciele a zároveň si povedali, že bez kvalitnej prípravy a posilnenia mužstva to nepôjde," načrtol na jednom z tréningov situáciu v tíme najskúsenejší z hráčov, ktorý v minulosti obliekal dres ligových VSŽ, čs. reprezentant o olympionik Peter Veselovský. "Už niekoľko rokov hrávame takmer v tom istom zložení, čo sa prejavilo na našej zohratosti a vyvrcholením našej úspešnej hry boli štyri majstrovské tituly. Lenže mužstvo nám zostarlo, niektorí hráči z kádra odišli a negatívny výsledok sa dostavil práve v tomto roku. Nehrali sme zle, ale trápila nás koncovka. Nedávali sme góly, aj preto bol posledný ročník pre nás sklamaním. Ale nezúfame, naším cieľom je znovu sa zmobilizovať a prinavrátiť mužstvu pozíciu, na ktorej sme v rokoch roku 2010 až 2013 boli. Posilnili sme káder, prišli štyria noví hráči, ktorí sa na tréningoch už zohrávajú s kádrom. Chalani dobre korčuľujú, v kabíne si tiež rozumieme, určite zapadnú do partie"

Vyzerá to tak, že oceliari to s návratom na medailové priečky myslia skutočne vážne a tomu podriaďujú aj dlhú prípravu, veď ďalší hokejový šampionát o majstra USSK sa uskutoční až v januári budúceho roku. Ako sa noví hráči etablujú v tíme a ako ich oceliari prijali, o tom hovorí jeden z nich, Marek Oravec. "Na hokejový turnaj sa tešíme. Počuli sme, že má vysokú športovú úroveň, veď vo viacerých mužstvách hrajú aj bývalí aktívni hokejisti. Traja posilníme útok, okrem mňa aj Marián Varga a Norbert Veber, posilou do obrany bude Ervín Gajdoš. Ten pracuje na Oceliarni už dlhšie, ale dva šampionáty o majstra USSK odohral za Prvovýrobu. Dostali sme všetci šancu, chceme sa jej chopiť a veríme, že budeme pre mužstvo prínosom."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...