Vyhľadávanie:

Ich cieľom je postup do finále

Ich cieľom je postup do finále

Extraligoví hádzanári IS Košice, ktorých aj v tejto končiacej sa sezóne 2008/2009 podporuje spoločnosť U. S. Steel Košice, majú šancu umiestniť sa v konečnej tabuľke na niektorej z medailových priečok. V roku 2006 skončili tretí a potom boli dva razy strieborní. Vlani i v tomto roku skončili na 2. mieste aj v pohárovej súťaži o Slovenský pohár, keď vždy vo finále podľahli majstrovskému Tatranu Prešov.

Do skončenia dlhodobej časti hádzanárskej extraligy mužov ostáva ôsmim účastníkom odohrať ešte dve kolá. Po nich bude vedúce kvarteto hrať v semifinále podľa kľúča 1-4 a 2-3. Po uplynulom 26. kole, v ktorom Košičania vyhrali na palubovke súpera v Trnave 36:24 je jasné, že do bojov o medaily zasiahnu vedúci Prešov, druhé Košice, tretia Považská Bystrica a štvrté Nové Zámky. Na základe bodového zisku by sa v semifinále mali stretnúť dvojice Prešov - Nové Zámky a Košice - Považská Bystrica. Kým vedúci Prešov nestratil v tejto extraligovej sezóne ani bod a prvé miesto v tabuľke si vybojoval už skôr, poradie na ďalších troch priečkach sa môže ešte zmeniť. Košičania majú pred Považanmi v tabuľke štvorbodový náskok a pred Novými Zámkami náskok šiestich bodov. Do skončenia extraligy odohrajú zverenci trénera Jána Hruščáka ešte dve stretnutia. Z nich by mal náš tím získať aspoň bod, čo by mu definitívne zaručilo druhú priečku v konečnej tabuľke po základnej časti. V stredu 15. apríla sa predstavia na ihrisku súpera v Hlohovci a v poslednom zápase v sobotu 18. apríla sa na domácej palubovke vo VŠA stretnú s Považskou Bystricou.

Otázkou teda zostáva, kto bude semifinálovým súperom hádzanárov Košíc, Považská Bystrica či Nové Zámky. Vlani hrali hádzanári IS Košice o postup do finále v semifinálovej sérii s Novými Zámkami, na zápasy vyhrali 3:1 a vo finále sa stretli s Prešovom. Aj v tomto roku sa záverečné stretnutia play off hrajú na tri víťazné zápasy. Víťazní semifinalisti postúpia do finále a porazení odohrajú vzájomné súboje o 3. miesto. Vlaňajší titul obhajujú hádzanári Tatrana Prešov, naši skončili na 2. mieste.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...