Vyhľadávanie:

InfoUSA Košice ponúka Literature Club

InfoUSA Košice ponúka Literature Club

Počínajúc utorkom 25. otóbra 2005 začne InfoUSA centrum pri Štátnej vedeckej knižnici v Košiciach usporadúvať pravidelné stretnutia priaznivcov anglicky písanej literatúry. Na týchto verejných stretnutiach, pod vedením americkej lektorky, budú mať milovníci čítania možnosť dôvernejšie sa zblížiť s americkou a svetovou literatúrou. Cieľom týchto stretnutí je vytvoriť priestor pre osobný dialóg a hľadanie kultúrnej empatie.

Pani Laura Bushová, ktorá pred pár mesiacmi navštívila Slovensko, vo svojom prejave poznamenala, že i dnes, v dobe technických vymožeností, ostáva čítanie jedinečným spôsobom pre objavovanie našej histórie, kultúry a kolektívnej pamäte, tak dôležitej pre našu ľudskosť.

Čítanie prináša väčšie porozumenie a sebaúctu i väčšiu úctu k druhým. A porozumenie ostatných kultúr je nevyhnutné pre našu budúcnosť i budúcnosť nastávajúcich generácií. InfoUSA v Košiciach sa rozhodlo nadviazať na túto výzvu a priblížiť svojim používateľom diela amerických i mimo amerických autorov v literárnom klube.

Americká literárna tvorba zahŕňa diela písané približne od roku 1600. Zachytáva v nich úsilie Ameriky o pochopenie a nájdenie svojej identity. Amerika bola vďaka rozmanitosti svojho obyvateľstva jedinečnou už od svojho vzniku. Popri najpoužívanejšej angličtine, oživovali a obohacovali americkú literatúru už od jej počiatku i ostatné jazyky a regionálne dialekty. V súčasnosti americká literatúra zahŕňa rozmanitosť prúdov, ktoré obsadili pevné miesto vo svetovej literárnej tvorbe a začali ovplyvňovať aj ostatné národné literatúry.

Ak sa i vy chcete zapojiť do objavovania histórie a literárnych tajomstiev života a precvičiť si svoju angličtinu, radi vás všetkých privítame v InfoUSA centre pri Štátnej vedeckej knižnici v Košiciach na Hlavnej 10 v utorok 25. októbra o 16.30. Stretnutia Literárneho klubu budú každý druhý utorok o pol piatej. Tešíme sa na vás!

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...