Vyhľadávanie:

Víťazné filmy uvidíme aj v Košiciach

Víťazné filmy uvidíme aj v Košiciach

V Bratislave sa začal Medzinárodný festival odborných filmov EKOTOPFILM 2005, U. S. Steel Košice je generálnym partnerom

Spoločnosť U. S. Steel Košice je hlavným generálnym partnerom XXXII. ročníka Medzinárodného festivalu odborných filmov, televíznych programov a videoprogramov EKOTOPFILM 2005, ktorý sa pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky začal v bratislavskom hotelovom komplexe Tatra v pondelok 24. októbra 2005. Na slávnostnom otváracom ceremoniáli, ktorý sa uskutočnil v Primaciálnom paláci, sa zúčastnili predstavitelia vlády SR, významné osobnosti hospodárskeho a kultúrneho života, zahraniční hostia. Nechýbali ani predstavitelia košickej oceliarskej spoločnosti prezident David H. Lohr, viceprezident pre výrobu Scott C. Pape a generálny manažér pre environment Tibor Duchonovič.

Podujatie si za čas svojej existencie vybudovalo vysoký kredit. Jeho výnimočné postavenie vo svete filmových festivalov vyplýva najmä zo skutočnosti, že vytvára vynikajúce predpoklady pre úspešnú komunikáciu medzi odborníkmi rôzneho profesijného zamerania - ekológov i technikov, a to s cieľom hľadania, tvorby a riešenia problémov ľudstva. Festival je zameraný na všetky odvetvia priemyselnej, hospodárskej a humánnej činnosti človeka s dôrazom na trvalo udržateľný rozvoj. Počas tohto týždňa bude môcť široká verejnosť zhliadnuť desiatky filmov od tvorcov z mnohých európskych krajín, ale i Ameriky, Afriky, Ázie a Austrálie, v jeho závere, v piatok, 28. októbra 2005, ohlási medzinárodná porota výsledky súťaže najlepších snímok v kategóriách populárno-vedecké, vzdelávacie, výchovné a inštruktážne, publicistické, videoklipy, dokumentárne a pre deti a mládež. Porota má právo udeliť Veľkú cenu EKOTOPFILM 2005, šesť hlavných cien v jednotlivých kategóriách, Cenu medzinárodnej poroty, Cenu prezidentky festivalu, Cenu primátora hlavného mesta Bratislavy, ale aj ďalšie ceny a čestné uznania. Tak ako v predchádzajúcich ročníkoch získa jeden z filmov Cenu U. S. Steel Košice.

Už tradične sú súčasťou festivalu sprievodné odborné konferencie, workshopy, semináre, panelové diskusie.

Na festivalový program v hlavnom meste Slovenska nadväzuje už po štvrtýkrát prehliadka víťazných filmov v Košiciach, a to vďaka spoločnosti U. S. Steel. Uskutoční sa 8. až 10. novembra v priestoroch Historickej radnice (bývalé kino Slovan). Podrobnejšie informácie z festivalu prinesieme v najbližšom vydaní Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...