Vyhľadávanie:

Iniciatíva prišla od občanov

Iniciatíva prišla od občanov



Vďaka U. S. Steel Košice majú v Moldave nad Bodvou nové detské ihrisko

Sídlisko v Moldave nad Bodvou sa hrdí novým detským ihriskom. Ratolestiam je k dispozícii od 2. októbra, keď sa konalo jeho slávnostné otvorenie. Ihrisko na Novej ulici vyrástlo vďaka silnej iniciatíve miestnych, podpory mesta a grantu, ktorý tomuto projektu udelili v rámci programu Spoločne pre región U. S. Steel Košice a Karpatská nadácia.

"Ďakujem všetkým, ktorí sa svojou energiou a finančnou pomocou podieľali na úspešnej realizácii detského ihriska. Tento pilotný projekt by mal byť vzorom pre našich obyvateľov, aby mesto mohlo v budúcnosti podporiť aj ďalšie občianske iniciatívy," uviedol počas slávnostného príhovoru primátor Moldavy nad Bodvou Slavomír Borovský. Mal na mysli predovšetkým revitalizáciu sídliska, ktorú plánuje mesto začať na budúci rok. Patrí sem dobudovanie prístupových ciest a chodníkov, ale aj cyklistickej cesty popri rieke Bodva, po ktorej sa deti budú môcť bezpečne dostať na ihrisko.

Obyvatelia z okolitých bytoviek sú na túto novinku náležite pyšní, mnohí z nich priložili ruku k dielu. "Celé ihrisko sme vybudovali svojpomocne. Na brigádach sa spolu zúčastnilo približne sto dobrovoľníkov, boli medzi nimi aj zamestnanci U. S. Steel Košice, ktorí v týchto bytovkách žijú. Pomáhali nám napríklad aj miestni členovia z rybárskeho združenia," informovala hlavná koordinátorka projektu Žofia Miškey Lukács. Ako ďalej uviedla, ihrisko stihli postaviť v priebehu júla, no s prípravnými prácami začali ešte na jar. Z grantu zakúpili dve lavičky, detskú šmykľavku a dve fitnes zariadenia, ktoré sú určené pre mládež alebo dospelých návštevníkov. Na ihrisku sa nachádza ešte pôvodné pieskovisko so šmykľavkou a do zeme zapustené pneumatiky slúžiace ako preliezačky.

Keďže sa mesto borí s vandalizmom, autori projektu si dali záležať aj na bezpečnosti. Ihrisko oplotili a dovnútra sa deti dostanú len cez bránu, ktorú budú na noc zamykať. Na mieste nechýba ani dostatok zelene. Okrasné dreviny zabezpečila dodávateľská firma.

Na slávnostnom otvorení sa popri oficiálnych predstaviteľov mesta, zástupcov participujúcich firiem a dobrovoľníkov, zúčastnili aj riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel a našu firmu reprezentovala Ľubomíra Šoltésová z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy. Súčasťou slávnostného aktu bolo tiež strihanie stuhy. Prvými návštevníkmi ihriska, ktorí si mohli vyskúšať jeho atrakcie, boli deti z miestnej materskej školy Veselá zebra.

Tento projekt, spájajúci komunity, sa zaradil k desiatkam ďalších úspešných, ktoré U. S. Steel Košice a Karpatská nadácia od roku 2007 podporili v rámci programu Spoločne pre región.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...