Vyhľadávanie:

Inšpirácie v kove už na budúci týždeň

Inšpirácie v kove už na budúci týždeň

U. S. Steel Košice a TU Košice organizujú už po štvrtý raz medzinárodný workshop dizajnérov

U. S. Steel Košice sa na budúci týždeň stane už po štvrtý raz miestom konania medzinárodného workshopu študentov a pedagógov katedier dizajnu. Viac ako dvadsať účastníkov z vysokých škôl v Nemecku, Maďarsku, Českej republike a Slovensku bude počas siedmich dní pracovať v tvorivej dielni v SOU hutníckom v Šaci. Výsledkom práce dizajnérov budú objekty z kovu. Okrem materiálu používaného v košickej hute budú mať účastníci stretnutia k dispozícii po prvý raz aj materiál z valcovní vo Finowe.
"Tohtoročnou témou tvorivej dielne je experimentálny dizajn objektu," informoval zástupca vedúceho Katedry dizajnu Fakulty umení TU v Košiciach a garant workshopu Jaroslav Jarema. "Úlohou účastníkov je stvárniť zadanú tému do podoby úžitkového predmetu alebo kovovej komornej plastiky. Vzhľadom na technické a realizačné možnosti organizátorov a dizajnérov, ako aj pracoviska v učilišti, vytvorené objekty môžu mať maximálne rozmery 50x50x50 centimetrov."
Skôr než sa dizajnéri pustia do práce, prezrú si niektoré prevádzky hutníckej spoločnosti a oboznámia sa s prínosom U. S. Steel Košice na rozvoj ekonomiky Slovenska a kultúrno-spoločenský život v Košiciach. Podujatie oživí i poznávací zájazd do Starej Ľubovne a Kežmarku.
Práce vytvorené počas workshopu budú vystavené postupne v Galérii U. S. Steel Košice, na Medzinárodnom strojárskom veľtrhu v Brne i v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach.
Medzinárodný workshop Metal Inspirations 2005 organizujú U. S. Steel Košice a Technická univerzita v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...