Vyhľadávanie:

IX. ročník Zimnej olympiády U. S. Steel Košice

IX. ročník Zimnej olympiády U. S. Steel Košice

Tohtoročná zima svojou snehovou nádielkou veru ťahá za kratší koniec. Na poslednú chvíľu, veď december sa už prehupol do svojej druhej polovice, pripadlo nového snehu. Je to dobrá správa pre všetkých lyžiarov, ktorí sa pripravujú už na našu deviatu Zimnú olympiádu. Jej termíny už klopú na dvere a každý aktívny účastník si chce aj čosi natrénovať predtým, ako sa postaví na štart.

Termínovník súťaží vychádzal zo skúseností z minulých rokov, ktoré hovoria, že dobré snehové podmienky sú obyčajne na prelome prvej a druhej polovice februára. Každá zima je však v posledných rokoch iná, tak uvidíme, aká bude tá tohtoročná. Bežci si vyskúšajú svoju stopu v Hnileckej doline 12. 2. 2005. Obrovský slalom a snowboard bude na Jahodnej 19. februára. V rovnaký deň sa koná na Jahodnej už piaty ročník obľúbeného Detského zimného karnevalu.

Už po druhý raz je do súťaží Zimnej olympiády zaradený ľadový hokej. Turnaj o majstra U. S. Steel Košice začína 13. januára na Zimnom štadióne na Kavečanskej ceste. Jeho vyvrcholenie očakávame v týždni už prebiehajúcich súťaží Zimnej olympiády, 15. februára 2005. Súčasťou súťaží je už tradične Memoriál Jána Tichého v obrovskom slalome detí zamestnancov spoločnosti. Tohtoročný VII. ročník prináša jednu zmenu - zaradenie juniorskej kategórie chlapcov i dievčat.

Podrobnejšie o jednotlivých súťažiach a vekových kategóriách, miestach súťaží, vrátane pripravovaných zmien, budeme informovať v budúcom čísle Ocele východu. Nezabudneme ani na novinku pre všetkých účastníkov, ktorá tentoraz zahreje inú časť tela namiesto minuloročných bielych šálov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...