Vyhľadávanie:

J. Vančík: "Chceme, aby sa tu pacienti cítili ako doma."

J. Vančík: "Chceme, aby sa tu pacienti cítili ako doma."

V šačianskej nemocnici otvorili moderné diagnostické centrum

Za účasti ministra zdravotníctva SR Ivana Valentoviča, predstaviteľov štátnej správy, regionálnej a mestskej samosprávy a zástupcov hospodárskeho a spoločenského života, otvorili minulý týždeň vo štvrtok 14. septembra 2006 v Nemocnici Košice-Šaca a.s., súkromnej nemocnici moderné diagnostické centrum. Pre šačiansku nemocnicu, ako povedal pred slávnostným prestrihnutím pásky jej riaditeľ Juraj Vančík, je to veľmi vzácna chvíľa. "Tridsaťpäť rokov sme tu nezažili nové priestory, ak nerátam postupne zrekonštruované oddelenia."

Pôvodné diagnostické centrum poskytujúce komplexné preventívne vyšetrenia zamerané na včasnú diagnostiku civilizačných ochorení, najmä srdcovo-cievnych, onkologických a metabolických, ako aj chorôb, ktoré vznikajú v dôsledku rizikových profesií, začalo svoju činnosť v roku 1993. Odvtedy tu bolo vyšetrených viac ako 35 tisíc pacientov. Do roku 1997 išlo výlučne o železiarov, neskôr začalo centrum ponúkať svoje služby aj pre jednotlivcov a rôzne spoločnosti, no od samého začiatku je jeho stabilným partnerom U. S. Steel Košice.

Nové diagnostické centrum, ktoré v areáli nemocnice vyrástlo za jedenásť mesiacov, ponúka nadštandardné preventívne programy. Nespornou výhodou je, že všetky výsledky sú k dispozícii v deň vyšetrenia, a to spolu s vyhodnocovacou správou o zdravotnom stave klienta, ktorý možno následne doriešiť ambulantne alebo hospitalizačne priamo v nemocnici.

"Chceme, aby sa tu pacienti cítili ako doma a zažívali menej stresu, pretože choroba je sama o sebe stresom a netreba, aby ho človek zažíval dvakrát," povedal Juraj Vančík. V novej dvojpodlažnej budove, ktorej výstavba si vyžiadala bezmála 30-miliónovú investíciu, budú dve interné ambulancie, EKG, ergometria, spirometria, denzitometria, ultrazvukové pracovisko a 5 odborných ambulancií - očná, neurologická, stomatologická, urologická a krčno-nosno-ušná. Pacienti isto ocenia aj služby verejnej lekárne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...