Vyhľadávanie:

Jablko prezidentovi

Jablko prezidentovi

Deň otvorených dverí Technickej univerzity v Košiciach

TU
Nápaditá prezentácia počas Dňa otvorených dverí zaujala mnohých stredoškolákov.

Za veľkého záujmu stredoškolákov z košického regiónu sa v spolupráci s USSK v piatok 12. novembra uskutočnil Deň otvorených dverí Technickej univerzity v Košiciach. V aule Maxima ich privítal rektor Juraj Sinay, ktorý ich oboznámil s možnosťami štúdia na Technickej univerzite.

Hovoril o vynikajúcich podmienkach pre štúdium vo všetkých odboroch univerzity, čo, ako zdôraznil, je aj zásluhou spolupráce s U. S. Steel Košice. Na príklade absolventov univerzity, ktorí to vo svojej kariére dosiahli ďaleko - z nich viacerí pôsobia ako topmanažéri práve v košických železiarňach, dokumentoval vynikajúcu úroveň štúdia a dosiahnutého vzdelania. Absolventi Technickej univerzity nájdu uplatnenie vo všetkých oblastiach - v ekonomike, elektrotechnike, hutníctve, strojárstve, stavebníctve, baníctve, ale aj v umení.

K študentom sa prihovoril tiež prezident USSK Christopher Navetta, ktorý zdôraznil, aké je v dnešnej dobe dôležité vzdelanie. Prezident potom z rúk Juraja Sinaya prevzal bronzové jablko Technickej univerzity ako znak ocenenia všestrannej podpory spoločnosti U. S. Steel Košice mladým ľuďom. Jeho autorom je vedúci katedry výtvarných umení a intermédií Fakulty umení akademický sochár Juraj Bartusz.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...