Vyhľadávanie:

Jarná turistika

Jarná turistika

Hoci sa v utorok 1. marca oficiálne začalo jarné obdobie roka, všade na Slovensku je ešte dosť snehu. Podmienky na lyžovanie sú teda nielen pre rekreačných lyžiarov, ale aj pre turistov - bežkárov vynikajúce. Sekcia lyžiarskej turistiky v Košiciach preto v spolupráci s U. S. Steel Košice ponúka pre zamestnancov a priateľov bielej stopy zo železiarní v tomto mesiaci jarnú lyžovačku.

Už v sobotu 5. marca sa uskutoční zájazd do Litmanovej, kde bude pre záujemcov vytýčený lyžiarsko - turistický prechod na 17 km trase z Ľubovnianskeho hradu cez Oslí vrch, sedlo Vábec, Čertovú skalu, Jarabinskú tiesňavu až k lyžiarskemu areálu SKI COMP Fakľovka v Litmanovej. Nemej zdatnejší si vyskúšajú 8 km trasu, aj pešo, z Litmanovej cez Polianky, dolinu V. Lipníka až na pútnické miesto Zvir. Pre tých, ktorí sa venujú iba zjazdovému lyžovaniu bude k dispozícii po celý deň zjazdovka SKI COMP Fakľovka.

O týždeň neskôr, 12. marca, sa pripravuje zájazd na Drienicu s prejazdom Čergova. Okrem 17 km prechodu na trase z Drienice cez Lysú, Ostrý kameň, chatu Čergov, Lysú, Šomku späť do Drienice, je možnosť pre ostatných účastníkov zájazdu využiť zjazdové lyžovanie na Drienici, ako aj kúpanie v krytom bazéne.

V sobotu 19. marca je naplánovaný prechod na bežkách po trase Vraňarskej magistrály. Štartuje sa zo Zlatej Idky, odkiaľ vedie trasa cez Kojšovskú hoľu, Bielu skalu do Vyšného Medzeva. Na najbližšiu akciu v Litmanovej je možné sa prihlásiť do štvrtka 3. 3. 2005 telefonicky u nášho turistického "baróna" Jozefa Mitaľa na klapke v U. S. Steel Košice 3-8034, alebo na mobil 0904 318 414. V sobotu 5. marca je odchod autobusu už tradične z parkoviska na Námestí osloboditeľov (pred VZ poisťovňou) o 6.45 h. Zároveň sa môžu záujemcovia prihlásiť aj na ďalšie spomínané turistické zájazdy v mesiaci marec.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...