Vyhľadávanie:

"Je to ideálne miesto na relax, odpočinok..."

"Je to ideálne miesto na relax, odpočinok..."

Medzi rekreantmi v Doškoľovacom stredisku Medzev

Blížil sa čas obeda, na slnkom zaliatom nádvorí Doškoľovacieho strediska Medzev nebolo takmer živej duše. Stačilo však pozrieť smerom k ihriskám. Šantiace deti pod dozorom mamy či otca nikoho nenechali na pochybách, že tu vládne pravá dovolenková atmosféra. Príležitosť prežiť posledné prázdninové dni spolu so svojimi najbližšími v pokojnom a nádhernom prostredí, využili hutníci z výroby i odborných útvarov spoločnosti.

"Je tu vynikajúco," nechal sa počuť Jozef Majoroš z odboru Credit and Banking odpovedajúc na našu otázku, prečo si vybral za miesto svojej rekreácie s manželkou i dcérkou Ivankou, na ktorú už o poldruha týždňa čaká škola, práve Medzev. "Všetci si tu užívame. Predovšetkým pre rodiny s deťmi je toto stredisko ako stvorené. Je ohradené, nemôžu sa zatúlať, takže nemáme o ne veľkú starosť, nič sa im tu nemôže stať." Pochvaľuje si ubytovanie, vynikajúcu stravu. "Veselo priberáme," dodal s úsmevom. Pozdávajú sa mu tiež možnosti na športové vyžitie i tie, ktoré ponúka okolie. "Jeden deň sme si urobili výlet do Rožňavy na kúpalisko, navštívili sme Betliar, blízku Jasovskú jaskyňu, múzeá v Medzeve. Nudiť sa tu rozhodne nedá. A ak by aj niekto nudu pociťoval, ani to nie je zahodenie. Po každodennom strese treba jednoducho vypnúť. Je tu ticho, neskutočný pokoj, ideálne miesto na odpočinok..."

Týždenný pobyt v medzevskom doškoľovacom stredisku košickej oceliarne si po prvýkrát užíval spolu s manželkou Ivetou a dcérkou, päťročnou Viktó­riou, i Marcel Štefáni z expedície Teplej valcovne. Dal na odporúčanie svojho suseda Jozefa Majoroša. "Už vyše roka som od neho počúval, že v Medzeve je fajn, aby sme sem išli, že nebudeme ľutovať. Chceli sme sem prísť už vlani, ale pracovné povinnosti mi to nedovolili. A keďže sme sa doma rozhodli, že dovolenkovať budeme v tomto roku na Slovensku, najradšej niekde blízko, vybrali sme si Medzev, o ktorom sme mali tie najlepšie referencie z pravej ruky. Ani sme nevedeli, že tu budeme v rovnakom termíne ako Jožkova rodina," prezradil nám Marcel Štefáni. A či sa splnili jeho očakávania? "Iste, žiadne negatívum som tu nenašiel. Spokojný som tak na 99 percent." A čo zvyšné percento? "Voda. Nie, nechýba nám nejaký veľký bazén, rodičia by si veru až tak neoddýchli, museli by striehnuť na deti," zasmial sa. "Možno nejaký malý nafukovací bazén pre tie najmenšie by bol vhodným riešením. No, asi to jedno percento zoberiem späť," povedal, len čo zbadal rodinku ďalších rekreantov, ktorá si to šinula na lúku s už nafúkaným bazénom. Doložil tiež, že by do areálu strediska zapadlo maličké golfové ihrisko. Odchádzame s prianím pekného prežitia zvyšku dovolenky.

V Medzeve si ju v tohtoročnej letnej sezóne vychutnalo bezmála 1 400 hutníkov aj s rodinami. Tento týždeň sa skončí posledný sedemdňový turnus, od septembra bude stredisko otvorené pre záujemcov o skrátený víkendový pobyt, teda v sobotu a nedeľu. Piatky, až do konca októbra, si rezervovali jednotlivé divízne závody a odborné útvary na športové dni.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...