Vyhľadávanie:

Jesenná harmónia

Jesenná harmónia

V Dome umenia v Košiciach sa uskutočnil benefičný koncert

Jesenná harmónia

Pod záštitou ministra kultúry SR Rudolfa Chmela sa v sobotu 27. novembra 2004 uskutočnil v košickom Dome umenia benefičný koncert, ktorý pod názvom Jesenná harmónia zorganizoval za výdatnej pomoci sponzorov I. Lions club Košice. Medzi hlavných partnerov podujatia patrila aj spoločnosť U. S. Steel Košice.

"Cieľom tohto podujatia je finančne podporiť charitatívne projekty a pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. Podobné sme zorganizovali vlani a medzi Košičanmi sa stretlo s pozitívnym ohlasom," informoval Branislav Koniar, prezident I. Lions clubu v Košiciach.

Výťažok zo vstupného na sobotňajší koncert, spolu s ďalšími finančnými prostriedkami, bol rozdelený medzi tri subjekty. Finančný dar, 20 tisíc korún, si prevzala Dušana Blašková, nevidiaca študentka z Košíc, poslucháčka 1. ročníka Filozofickej fakulty UK v Bratislave, ktorá prišla o zrak pri tragickej nehode. Peniaze jej pomôžu zadovážiť si špeciálne softvérové vybavenie počítača. Šeku na 40 tisíc korún sa potešili študenti rómskeho gymnázia, ktoré sídli na Galaktickej ulici v Košiciach. Jeho zriaďovateľom je nadácia Dobrá rómska víla Kesaj. Podľa slov riaditeľky školy Anny Koptovej darované prostriedky použijú na úhradu nákladov súvisiacich s výučbou. Stredné odborné učilište internátne pre zrakovo postihnutú mládež v Levoči dostalo do daru 60 tisíc korún. Vedenie školy ich použije na zakúpenie zväčšovacieho a čítacieho programu, ktorý umožňuje vnímať informácie z obrazovky počítača.

Obecenstvu, medzi ktorým nechýbali prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta s manželkou Phyllis a ďalší predstavitelia vrcholového vedenia spoločnosti so svojimi partnerkami, sa predstavili tri umelecké súbory. Brass Orchester, jeden z najmladších súborov košického konzervatória, zahral pod dirigentskou taktovkou Bartolomeja Buráša zmes melódií známych skladateľov - Johanna S. Bacha. Edwarda Howarda, Jeremiacha Clarka, Tylmana Susata či Henry Manciniho. Formácia Clouse Harmony Friends z Bratislavy zaujala jedinečným podaním černošských spirituálov a vianočných melódií a orchester divadla Romathan skladbami Johannesa Brahmsa, Arama Chačaturjana, Viktora Montiho a Georgea Dinicu.

S krátkym programom, na znak vďaky za poskytnutú pomoc, vystúpili aj študenti rómskeho gymnázia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...