Vyhľadávanie:

Juniori so zlatými medailami

Juniori so zlatými medailami

V hokejovej extralige juniorov a dorastencov sa mladí hráči HC Košice prebojovali vo svojich kategóriách do finále

Kým našim seniorom sa finále a boj o majstrovský hetrik s mužstvom Popradu iba začína, mladí hráči družstva juniorov HC Košice sa už tešia zo zisku zlatých medailí. V extraligovej sezóne 2010/2011 si zaslúžene vybojovali majstrovský titul. Vo finále si zverenci trénerov Antona Bartánusa a Miroslava Žabku počínali znamenite a svojich rovesníkov z Martina zdolali na zápasy jednoznačne 3:0 po výsledkoch 3:2 po predĺžení, 2:1 a 1:0.

Naši juniori sa počas celej súťaže držali na špici tabuľky. Vyhrali základnú časť, v nadstavbe skončili na 2. mieste za vedúcim Martinom. Vo štvrťfinále play-off vyhrali nad bratislavským Slovanom 3:1 na zápasy a v semifinále zdolali na zápasy Trenčín 3:2.

"Vo finále to moji zverenci nemali vôbec jednoduché, pretože prvé dve stretnutia sme hrali na ľade súpera. V obidvoch zápasoch chlapci ukázali veľkú vôľu po víťazstve a až do konca duelov hrali v maximálnom nasadení. Dá sa povedať, že nám pomohlo semifinále, v ktorom nás Trenčín neskutočným spôsobom vyškolil. V šatni padli tvrdšie slová a chlapci si uvedomili, že vo finále by sme s takou hrou neuspeli. Sériu proti Martinu vzali z úplne iného konca a s ich prístupom som bol maximálne spokojný," rozhovoril sa po poslednom finálovom súboji tréner Anton Bartánus a pokračoval: "Na ceste za titulom sme vyradili veľmi silných súperov Slovan i Trenčín, ale všetky mužstvá z prvej šestky boli vyrovnané a silné. Náš tím tvoril silnú generáciu hráčov, v ktorej dominovala súdržnosť. Chlapci hrajú spolu niekoľko rokov a šancu sme dávali v niektorých zápasoch aj talentovaným hráčom z dorastu, pretože v mužstve Orange 20, ktoré hralo extraligu, sme totiž mali Chovana, Jokeľa, Macejka, Šimčáka, Halása i brankára Riečického."

Na otázku, že viacerým hráčom končí juniorský vek a čo bude s nimi ďalej, tréner A. Bartánus odpovedal: "Každý z nich má určite svoj cieľ a chcel by hrať za košické áčko. Konkurencia je ale bohužiaľ obrovská a v tomto smere to nebudú mať jednoduché. Musia zvoliť trpezlivý prístup a cesta do áčka vedie možno aj cez hokejovú prvú ligu. Musia prejaviť obrovskú vôľu vydržať a zabojovať, pretože prechod z juniorky medzi mužov je dlhý a vždy náročný proces. Môžu z nich vyrásť skvelí hokejisti, len musia na sebe poctivo pracovať."

Zlatý káder juniorov HC Košice v tomto roku tvorili: tréneri Anton Bartánus a Miroslav Žabka, vedúci družstva Dušan Szalontay, lekár MUDr. Jozef Barej, brankári Peter Fecko, Dominik Riečický, Dušan Szalontay, obrancovia Martin Gernat, Martin Lenďák, Lukáš Leškanič, Miroslav Macejko, Leoš Šafár, Ondrej Senčák, Lukáš Škrak, Matúš Chovan, Tomáš Varholík a Martin Tkáč, útočníci Oliver Jokeľ, Lukáš Bittó, František Bojkun, Peter Boltun, Igor Halás, Matej Hindoš, Viliam Knap, Roman Kohutiar, Jakub Mihalič, Marek Nagy, Filip Podsedlý, Martin Schnelly, Dominik Šimčák, Tomáš Tkáč, Filip Vaško a Igor Jaroš.

Blízko k zisku majstrovského titulu sú aj dorastenci HC Košice, ktorí sa tak isto prebojovali do finále. Ich súperom je Dukla Trenčín a keďže stav vo finálovej sérii je na zápasy nerozhodný 1:1, dnes, v stredu 30. marca 2011, odohrajú rozhodujúci zápas na ľade v Trenčíne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...