Vyhľadávanie:

K stovkám stromov v areáli U. S. Steel pribudli ďalšie

K stovkám stromov v areáli U. S. Steel pribudli ďalšie

K blížiacemu sa Dňu Zeme sme prispeli už dnes

Tomu sa hovorí aktívny štart do nového pracovného týždňa! Už pred ôsmou hodinou ráno v pondelok 17. apríla 2023 sa schádzala skupinka asi dvadsiatich ľudí, rozhodnutá osobne pomôcť pri výsadbe sadeníc nových stromov. Tentokrát na vonkajšej strane areálu v blízkosti brány č. 4. Zišli sa tu vrcholoví manažéri firmy spolu so zamestnancami, ktorí sa pravidelne zapájajú do dobrovoľníckych podujatí.

„Som nesmierne hrdý na náš košický tím. Nikde inde som nevidel také zanietenie na pomoc komunite,“ netajil spokojnosť prezident U. S. Steel Košice James Bruno.

Pracovne naladený prišiel aj viceprezident pre inžiniering a inovácie David Hathaway. „Týmto podujatím pri príležitosti Dňa Zeme si chceme pripomenúť náš záväzok vo vzťahu k životnému prostrediu. Symbolicky, sadením stromčekov. Jeden dospelý strom dokáže pohltiť 21 kg CO2 ročne. Keď vyrastie 50 stromov, ktoré dnes zasadíme, bude to viac než 1000 kg,“ prihovoril sa dvadsiatke kolegýň a kolegov v úvode.

Výsadba sadeníc nových stromov, hlavne dubov a brestov, je jedným z mnohých konkrétnych krokov smerom k prírode. Stromy sú pľúca prírody, produkujú kyslík a naopak, zachytávajú skleníkové plyny, sú útočiskom pre zvieratá, znižujú prašnosť, ochladzujú prostredie a celkovo tak zlepšujú mikroklímu.

„Záväzok vyrábať železo a oceľ ohľaduplne k životnému prostrediu je jedným z našich základných princípov podnikania. A darí sa nám to! Popri tom, že plníme všetky legislatívne požiadavky, robíme toho ešte oveľa viac,“ hovorí Miloš Fodor, generálny manažér pre environment.  O našich výsledkoch a aktivitách informujeme pravidelne v správach o stave životného prostredia, na webovej stránke aj prostredníctvom aplikácie X App Košice.“ (v sekcii Šetríme energie a životné prostredie, pozn. autora).

Sadenie bolo pri dobrej organizácii vlastne zábava...

A čo vy ostatní? Pridáte sa k takejto iniciatíve a vysadíte vo svojej záhrade či okolí aspoň jeden nový stromček? Keď narastie, dokáže vyprodukovať kyslík na 1 deň pre štvorčlennú rodinu

Prípadne sa môžete inšpirovať kolegami, ktorých sme sa pýtali na osvedčený, alebo naopak netradičný tip na pomoc prírode. Tu sú ich návrhy:

  • Chovajme včely
  • Zachytávajme dažďovú vodu
  • Pri nakupovaní používajme vlastné tašky a bavlnené vrecká na zeleninu a ovocie
  • Choďme viac peši alebo na bicykli než autom
  • Neplytvajme vodou, elektrinou či inými zdrojmi

Urobme každý jeden svoj konkrétny čin a príroda to určite pocíti.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...