Vyhľadávanie:

Kalendár, ktorý vytvorili deti

Kalendár, ktorý vytvorili deti

Víťazi výtvarnej súťaže Bezpečnosť očami detí

V pondelok, 15. decembra, sa viceprezidenti U. S. Steel Košice Matthew B. Perkins a Martin Pitorák stretli s úspešnými autormi kresieb, ktoré zaslali do tohtoročnej výtvarnej súťaže Bezpečnosť očami detí a ktoré sa stali súčasťou rovnomenného kalendára na rok 2009.

Kým v uplynulých ročníkoch vyhodnotili a ocenili dve najkrajšie kresby a ich autorov, v každej kategórii jednu, tohto roku si po ocenenie do oceliarskej spoločnosti prišlo detí šesť, pričom malá pozornosť sa ušla, ako uviedol Martin Demčák z Bezpečnosti práce, každému z účastníkov súťaže. Obidvaja manažéri sa deťom, ktoré sprevádzali rodičia a najbližší príbuzní, poďakovali za pekné obrázky a zdôraznili, že bezpečnosť je pre nich, ale aj pre všetkých ľudí vo fabrike, tou najdôležitejšou hodnotou. "Kalendár mi už visí na stene a vždy keď sa naň pozriem, spomeniem si na vás," povedal M. Perkins a v rovnakom duchu sa za pekné obrázky všetkým deťom, ktoré pomohli vytvoriť kalendár, poďakovali aj M. Pitorák a zástupca generálneho manažéra pre bezpečnosť Tomáš Zagata.

V kategórii detí vo veku 6 až 10 rokov zvíťazila kresba Emmy Kistyovej. Prváčka nakreslila hasičské auto pri zásahu. "V kalendári ho mám práve v mesiaci, v ktorom som sa narodila," ukazovala šťastná prváčka, majiteľka nového bicykla, ktorého neodmysliteľnou súčasťou je i prilba. Motorové vozidlo sa objavilo aj na kresbe 14-ročnej Veroniky Šulcovej, ktorá zvíťazila v kategórii 11 až 15-ročných detí. Táto výtvarníčka už raz v tejto súťaži vyhrala. Nečudo, kreslenie a maľovanie sú jej záľubou, ktorej sa venuje už šesť rokov v základnej umeleckej škole. "Výhre, fotoaparátu, knihám i DVD sa teším," podelila sa o radosť.

Hodnotné ceny si domov odniesli aj Ondrej Lukáčik, za druhé miesto v kategórii 6 až 10-ročných získal hokejovú tašku a Dávid Aghamyan, ktorý získal tretie i štvrté miesto a spolu s nimi korčule a MP3 prehrávač. Medzi staršími deťmi skončil na druhom mieste Dávid Burik, vyhral MP3 prehrávač a na treťom Dávid Mašlej, ktorý sa potešil stavebnici Lego.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...