Vyhľadávanie:

Kamióny už neblokujú cestu

Kamióny už neblokujú cestu

Nové parkovisko pri bráne č. 4 prispeje k zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky

Vodiči kamiónov majú od 2. septembra pri bráne č. 4 U. S. Steel Košice, v blízkosti hlavnej cesty medzi mestskou časťou Košice - Šaca a obcou Haniska, k dispozícii nové parkovisko s 53 miestami na státie.

V oplotenom areáli chránenom kamerovým systémom motoristi nájdu tri registračné terminály s dotykovými displejmi, kde si môžu na komunikáciu vybrať zo štrnástich jazykov. Priamo na odstavnej ploche s rozlohou 17 tisíc metrov štvorcových je umiestnený informačný LED panel s podsvietením. V zrekonštruovanej budove sú aj hygienické zariadenia a oddychová miestnosť so stolmi a stoličkami.

Parkovisko za takmer 2,7 milióna eur vyrástlo za tri mesiace, v období od 1. júna do 30. augusta 2010. Generálnym dodávateľom stavby bola Eurovia SK, a.s. Košice, veľkoplošný informačný panel dodala Kybernetika, s.r.o. Do prípravy, riadenia a realizácie projektu sa zapojili všetky útvary inžinierskych činností U. S. Steel Košice, softvér pre informačný systém zabezpečoval BSC - Europe U. S. Steel Košice v spolupráci s kolegami v USA. Pri slávnostnom otvorení parkoviska 2. septembra 2010 prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke vyzdvihol najmä skutočnosť, že odstavná plocha pre nákladné motorové vozidlá prináša novú kvalitu nielen pre obyvateľov okolitých obcí, ale aj pre zákazníkov spoločnosti a ich subdodávateľov. Súčasne tiež zlepšuje efektivitu a logistiku nakládky. Hlavným zámerom firmy bolo prispieť k prehľadnosti a bezpečnosti cestnej premávky v tesnej blízkosti areálu oceliarskej spoločnosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...