Vyhľadávanie:

Kartičky, ktoré budú na stromčekoch prianí, sme už odovzdali deťom

Kartičky, ktoré budú na stromčekoch prianí, sme už odovzdali deťom

Zamýšľate sa už aj vy nad tým, čím obdaríte svojich najbližších na Vianoce? Iste poznáte ich tajné alebo aj už vyslovené želania, ktorých splnenie urobí vašim blízkym radosť. Vieme, že kým sa na stromčeku rozsvietia svetlá a než zasadne rodina k štedro prestretému stolu, musí ešte uplynúť nejaký ten týždeň. Napriek tomu aj v tomto prípade platí, že dobrá príprava je základ úspechu.

Poslami dobrej správy o pokračovaní projektu Stromček prianí, prostredníctvom ktorého dobrí ľudia zo spoločnosti U. S. Steel Košice plnia chlapcom a dievčatám v partnerských detských domovoch, centrách pre deti a rodiny či mladým dospelým v domovoch na polceste ich priania a túžby v čase najkrajších sviatkov roka, boli aj tentoraz manželky top manažérov košickej oceliarne. Melissa Bruno, Lisa Kocsis, Mária Kiraľvargová i Viera Novosadová zavítali v nedeľu 13. októbra najprv do Podolínca a potom i do Košíc na Uralskú ulicu, aby  sa s deťmi pozdravili a odovzdali im kartičky, ktorým zveria  svoje vianočné túžby. 

Päť desiatok  detí v Podolínci sa na návštevu priateľov z košickej oceliarne pripravili ako sa patrí. Hostky privítali pekným kultúrnym programom a spevom, ktorého sa hlavná predstaviteľka Alexandra zhostila s dvojhlasnou pomocou vychovávateľky Moniky Kaletovej vskutku bravúrne.  Ale tiež modlitbou a recitáciami básničiek, za ktoré sa ušiel jej  kamarátom zaslúžený, rovnako veľký potlesk. Aj keď väčšina chlapcov a dievčat ešte ani len netušila, aké želanie si, mnohí, hlavne tí najmenší aj s pomocou tiet vychovávateliek, na kartičku napíšu, našli sa aj takí, čo zvažovali nahlas. Boli to priania skutočne skromné, niektoré možno odvážnejšie, ale nie nesplniteľné. Peter sa zamyslel naozaj iba na zopár sekúnd. Pod vianočným stromčekom by rád uvidel... „Loptu... Teda futbalovú loptu, šampón a tiež gél na vlasy.“ Šaša, ktorá práve v nedeľu 13. októbra oslavovala krásne 14. narodeniny, sa nad našou otázkou spočiatku len tajomne usmievala, no potom osmelená nakoniec predsa len prezradila: „Hádam na kartičku napíšem, čo si skutočne prajem... Žehličku na vlasy, ale takú s krepovaním...“ Jožko s otáznikom v očiach len nesmelo hlesol: „Asi hokejku?“

V centre pre deti a rodiny na Uralskej ulici v Košiciach sa niektoré z detí hanblivo okúňali, iné ani nie. I tu hostkám najprv chlapci a dievčatá v prítomnosti svojich profesionálnych rodičov predviedli krátke pásma pesničiek i básničiek, ďalšie pridali za asistencie vychovávateliek priamo v rodinných bunkách, v ktorých vyrastajú.  Tak či onak, až na malé výnimky, veľa jasných rozhodnutí sme ani tu nepočuli. Napokon, deti v oboch partnerských zariadeniach, či už v Podolínci alebo v Košiciach, rovnako ako z rodín kolegov z projektu Sme s vami v pravý čas, majú ešte zopár dní na to, aby kartičkám svoje naozajstné vianočné priania zverili. Ak si zo stromčekov prianí, ktoré v spoločnosti U. S. Steel Košice vyrastú už 11. novembra jednu kartičku zvesíte, splníte neznámemu dieťaťu jeho vianočný sen.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...