Vyhľadávanie:

Petícia už v rukách predsedu vlády SR

Petícia už v rukách predsedu vlády SR

Petíciu, v ktorej hutníci vyjadrujú obavy o svoju budúcnosť a prácu vzhľadom na zložitú situáciu v európskom oceliarskom priemysle, odovzdali 19. septembra 2019 v mene 8834 zamestnancov U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností, 216 zamestnancov  Oravských ferozliatinárskych závodov a 97 zamestnancov  spoločnosti Phoenix Services Slovensko  odborári  premiérovi Slovenskej republiky Petrovi Pellegrinimu počas výjazdového zasadnutia vlády v Čani pri Košiciach. Solidárnu hutnícku podporu petícii, ktorá trvala sedem týždňov, vyjadrili formou uznesení i výbory ZO OZ KOVO zo Slovalca Žiaru nad Hronom i Železiarní Podbrezová. 

„V petícii žiadame, aby vláda vytvorila na národnej úrovni také podmienky pre našu hutu a ďalšie vysoko energeticky náročné firmy, aby sa to nedotklo zamestnanosti v tej miere a v takých číslach, ako to bolo prezentované v júli naším zamestnávateľom,“ pripomenul predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Juraj Varga. „Chcem sa všetkým zamestnancom poďakovať za ich aktívny postoj k petičnej akcii , v ktorej sme  požiadali premiéra vlády Slovenskej republiky o osobnú angažovanosť pri hľadaní, ale najmä presadzovaní konkrétnych riešení, ktoré pomôžu zachrániť oceliarsky priemysel na Slovensku i v Európe a garantovať tak perspektívu pre budúcnosť nás a našich rodín.“  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...