Vyhľadávanie:

Kathie Babcoková navštívila košické detské centrum

Kathie Babcoková navštívila košické detské centrum

Darčeky potešili Do Detského centra prof. Theodora Hellbrüggeho na ulici Obrancov mieru v Košiciach viedli minulý týždeň v stredu, 12. januára, len niekoľko dní pred návratom do USA, kroky manželky bývalého prezidenta U. S. Steel Košice Kathie Babcokovej. Spolu s Barbarou Kollarovou, Mel Simkovou a Kim Cramerovou prišla malým pacientom odovzdať darčeky z ich spoločnej vlastnej dielne - štyridsať mäkučkých teplých prikrývok, ktoré už prednedávnom potešili školákov v susednej Veľkej Ide, neďalekej Šaci a na košickom sídlisku Lunik IX. Do ich výroby sa pustili pred niekoľkými týždňami s jediným cieľom - urobiť deťom radosť. Zámer vyšiel na jednotku. Potvrdil to i pohľad na usmiate tváre chlapcov a dievčat v dennom stacionári, medzi ktorými hostky krátky čas pobudli.

"Ďakujeme pekne za milé darčeky. Deťom sa pri terapii a rehabilitácii, ktorej sa im v našom centre okrem iného dostáva, veľmi zídu," privítala návštevníčky v mene detí i celého tímu tohto špecializovaného zdravotníckeho zariadenia vedúca lekárka centra Mária Andrejková a pridala niekoľko základných informácií o zameraní a cieľoch centra. "Pri jeho založení stál významný nemecký pediater, autor koncepcie vývinovej rehabilitácie, profesor Theodore Hellbrügge. Jej základnými princípmi sú včasná diagnostika, včasná terapia a včasná sociálna integrácia, ktoré sa snažíme v našej činnosti v rámci komplexnej starostlivosti o deti s poruchami fyzického, mentálneho a zmyslového vývinu a ich rôznymi kombináciami uplatňovať aj my."

Zariadenie, pozostávajúce z ambulantného, rehabilitačného, psychologického a liečebno-pedagogického úseku, je vysunutým pracoviskom Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Svoju činnosť začalo v októbri roku 1996. Počas svojej takmer pätnásťročnej existencie poskytol špecializovaný interdisciplinárny tím zdravotníkov svoje služby viac než desaťtisíc deťom z Košického i Prešovského kraja. Deti, ktoré centrum navštevujú, a to či už niektorú z jeho odborných ambulancií alebo denný stacionár, trpia širokým spektrom chronických zdravotných problémov. Ide napríklad o malých pacientov s detskou mozgovou obrnou, centrálnou tónusovou a koordinačnou poruchou, Downovým syndrómom, mentálnou retardáciou neznámeho pôvodu, emočnými poruchami a poruchami správania, ale i diabetom, poruchami imunity a ďalšími závažnými diagnózami, ale i poúrazovými stavmi a inými chronickými ochoreniami.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...