Vyhľadávanie:

Každý desiaty železiar

Každý desiaty železiar

S odstupom času sa chcem vrátiť ku krátkemu zhodnoteniu XVI. ročníka Letnej olympiády U. S. Steel Košice. Rozšírením športov o bowling počet prihlásených na všetkých trinásť športových súťaží výrazne prekročil všetky doterajšie štatistiky za predchádzajúce ročníky. Presný počet 1454 zaevidovaných účastníkov predstavuje údaj, že do športovania sa zapojilo viac ako desať percent železiarov z našej spoločnosti. Keďže sme v tomto roku vyhlasovali aj Olympionika roka 2006 za najlepšie umiestnenia na zimnej i letnej olympiáde, potom môžeme bilancovať obidve olympiády spoločne. Na zimnej sa v behu na lyžiach, obrovskom slalome, snowboarde, hokejovom šampionáte a Detskom zimnom karnevale zúčastnilo 1815 športovcov. Spolu s letnou olympiádou sa v tomto roku predstavilo na športoviskách 3269 zamestnancov U. S. Steel Košice. Samozrejme, že časť pretekárov štartovala v niektorých disciplínach v zime i v lete.

V mnohých súťažiach nedávnej letnej olympiády sme zaregistrovali účasť viacerých aktívnych športovcov, ktorí závodne pretekajú a sú stále aktívni. Ale boli aj takí, ktorí sa nechali prehovoriť a do športovania sa zapojili po prvý raz. I tak sme boli svedkami niektorých vynikajúcich výkonov a ich výsledky dnes predstavujú slušnú úroveň v rámci Slovenska. Ak v niektorom športe bola doslova tlačenica v počte štartujúcich, tak to bolo v cyklistickej časovke, v malom futbale, v behu, korčuľovaní a v bowlingu i kolkoch. Nižšiu účasť sme oproti minulým rokom evidovali vo volejbale mužov a žien. Aby sme túto hru pod vysokou sieťou zatraktívnili, chceme niečo zmeniť, a vyhlásiť súťaže buď mixovaných tímov, alebo pridať plážový volejbal. Ako sme sa po olympiáde dozvedeli, mnohí ďalší, ktorí mali záujem štartovať na olympiáde, si nedokázali vymeniť pracovné zmeny. Aj preto by sa v budúcnosti mala zlepšiť v tomto smere spolupráca na pracoviskách a podporiť tých, ktorí chcú športovať. Keď sa v tomto roku v niektorých prípadoch už tak stalo, touto cestou sa chcem tým, ktorí zaskočili v práci za svojich kolegov, poďakovať. Oceňujeme tiež disciplinovanosť všetkých súťažiacich, že na svoje štarty, stretnutia a zápasy nastúpili vždy včas podľa rozpisu súťaží.

Riadiť takýto početný pelotón olympionikov sa dá iba dobrou spoluprácou organizátorov, rozhodcov a technického personálu, či už priamo na športoviskách alebo pri poskytovaní stravovacích služieb i zdravotníckeho zabezpečenia. Bodku za vydareným XVI. ročníkom Letnej olympiády U. S. Steel Košice dal záverečný ceremoniál v Spoločenskom pavilóne, kde sme vyhlásili a odmenili najlepších. Zostanú už len spomienky všetkých účastníkov, ktorým účasť na olympiáde budú pripomínať nielen olympijské tričká, ale aj vynikajúca atmosféra, ktorú prežívali na športoviskách. Po olympiáde však v tomto roku naši železiari so športovaním nekončia. V októbri totiž pripravujeme basketbalový turnaj o Pohár prezidenta a majstra U. S. Steel Košice. Už teraz však začneme s prípravou na XI. ročník zimnej olympiády, ktorej vyvrcholenie bude 10. februára 2007 na Jahodnej. Predtým však v Hnilci budú súťažiť lyžiari na bežkách a ešte v januári sa rozbehne dlhodobá súťaž, olympijský šampionát v hokeji.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...