Vyhľadávanie:

Šanca pre šikovných a talentovaných

Šanca pre šikovných a talentovaných

Do Košíc prichádza ZENOPS, s.a. - France

Centrum ekonomického rozvoja U. S. Steel Košice pomohlo prilákať do regiónu v poradí už dvadsiateho prvého zahraničného investora. Rozhodnutie otvoriť stredisko pre vývoj softvéru v Košiciach oznámila včera, 10. októbra 2006, francúzska spoločnosť ZENOPS, s.a. - France, ktorá aktívne obchoduje s vedúcimi európskymi a blízkymi východnými operátormi mobilných sietí vo viac než pätnástich krajinách. Po otvorení prevádzky v USA ide o už druhú dcérsku spoločnosť mimo Francúzska.

ZENOPS, s.a. s centrálou v Boulogne Billancourt pri Paríži, je vedúcim poskytovateľom aplikačného softvéru pre užívateľov mobilných telefónov. Podľa vyjadrenia Ivora Dracsa, generálneho riaditeľa ZENOPS Slovakia s.r.o., rozhodnutie otvoriť prvý vývojový útvar mimo Francúzka bolo výsledkom dôkladného skúmania najvhodnejšieho miesta na zriadenie pobočky v Európe. Kľúčovými faktormi boli pri tom makroekonomika, geografická poloha a dostupnosť vysoko kvalifikovanej pracovnej sily. Ku konečnému a správnemu rozhodnutiu založiť firmu práve v našom meste prispela, ako zdôraznil Ivor Dracs, prítomnosť Technickej univerzity a flexibilná spolupráca, podpora a asistencia Centra ekonomického rozvoja U. S. Steel Košice.

"Naša spoločnosť," povedal okrem iného na tlačovej besede Ivor Dracs, na ktorej sa zúčastnil aj Juraj Augustín, výkonný riaditeľ EDC a GM pre regionálny rozvoj a Anton Čižmár, prorektor pre informatiku TU Košice, "ponúka pre mladých, kreatívnych a talentovaných softvérových inžinierov a grafických dizajnérov vo východoslovenskom regióne významné pracovné príležitosti." Túto skutočnosť, ktorá pomôže rozvoju znalostnej ekonomiky na východe Slovenska, mimoriadne ocenil aj Anton Čižmár z TU Košice, s ktorou už ZENOPS Slovakia s.r.o. nadviazala úzke kontakty. Jednou z ciest rozvíjania vzájomnej spolupráce bude aj zriadenie spoločného laboratória pre študentov štvrtých a piatych ročníkov.

V horizonte troch rokov má v Košiciach fungovať stredisko pre vývoj softvérových hier pre mobilné telefóny, neskôr aj iných aplikačných platforiem, ktoré bude zamestnávať 50 ľudí. Výberové konanie už prebieha, konkrétne podmienky a bližšie informácie možno získať aj na job@zenops.sk.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...