Vyhľadávanie:

Kde a ako budeme bývať

Kde a ako budeme bývať

Na oblasť ochrany ovzdušia, vôd, prírody, triedenie a zber odpadov je zameraná environmentálna súťaž, ktorú vo februári tohto roku vyhlásila pre žiakov základných škôl v Košiciach a ich okolí spoločnosť U. S. Steel Košice. Súťaž, ktorej hlavným cieľom je podporiť u mládeže kladný vzťah k životnému prostrediu a k potrebe jeho ochrany, vzbudila mimoriadny ohlas. Do jej uzávierky, 31. marca 2004, prišlo na adresu útvaru GM pre environment zo 65 oslovených základných škôl dovedna 36 prihlášok.

Už tento týždeň, vo štvrtok 15. apríla, zasadne odborná porota, ktorá rozhodne o najlepších projektoch. Jej členmi sú za U. S. Steel Košice generálny manažér pre environment Tibor Duchonovič a ľudia z jeho útvaru Róbert Brožek, Angelika Oravcová, ďalej Martina Hegedüšová z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy, Viera Juríková z Krajského školského úradu Košice a Silvia Szabová z občianskeho združenia Sosna. Hodnotiť sa bude vplyv na životné prostredie, užitočnosť, finančná náročnosť a tiež originalita.

Výsledky budú známe do konca tohto mesiaca. Na víťazov čakajú finančné odmeny, ktoré im budú odovzdané počas osláv Dňa mesta Košice 6. mája 2004. Autori najlepšieho projektu môžu získať až 50 tisíc korún. Každé dieťa zapojené do súťaže dostane malú pozornosť.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...