Vyhľadávanie:

Kde a ako budeme bývať

Kde a ako budeme bývať

Vyhlasujeme nové grantové kolo environmentálnej súťaže

S cieľom zvýšiť ekologické povedomie žiakov základných škôl v Košickom kraji vyhlasuje spoločnosť U. S. Steel Košice v školskom roku 2009/2010 nové grantové kolo súťaže Kde a ako budeme bývať. Radi podporíme praktickú činnosť detí a mládeže nielen v areáli ich škôl, ale aj v prospech komunity, mesta či obce, kde žijú.

"Na projekty, ktoré podporia deti a mládež v aktívnej činnosti v prospech životného prostredia, čakáme do 16. februára budúceho roku," informuje Paulína Urdová z Občianskeho združenia SOSNA, ktoré je tak ako po iné roky aj tentoraz hlavným administrátorom súťaže. "Môže napríklad ísť o vybudovanie nových zariadení - ekoučebne, prírodnej záhrady či značenia na miestnom náučnom chodníku, ktorý navrhli deti, o akcie na ochranu zelene alebo lesov, mládežnícke kampane na konkrétnu environmentálnu tému, ktoré ovplyvnia konanie spolužiakov, zamestnancov školy či komunity ako takej, rôzne praktické akcie v teréne, trebárs mapovanie a odstraňovanie inváznych druhov rastlín, nelegálnych skládok, ale aj akcie zamerané na praktické činnosti a environmentálne programy v škole - kompostovanie, bioprodukcia, separovanie odpadov a podobne."

O tom, ktorá zo základných škôl získa grant na realizáciu svojho projektu, bude rozhodovať hodnotiaca komisia zložená z predstaviteľov U. S. Steel Košice, odborníkov z oblasti školstva a mimovládnych organizácií a zo zástupcov študentov. Spolu má byť prerozdelených 6 700 eur (201 844,20 Sk). Výsledky súťaže budú slávnostne vyhlásené 22. marca 2010 na Svetový deň vody.

Viac informácií o základných požiadavkách programu, vrátane prihlášky, možno získať na www.sosna.sk v časti Programy a www.usske.sk v časti Projekty pre školy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...