Vyhľadávanie:

Kolektívne vyjednávanie bude pokračovať za účasti mediátora

Kolektívne vyjednávanie bude pokračovať za účasti mediátora

Počas tohto obdobia, ktoré je nesmierne náročné pre každého na Slovensku, sme s našimi odbormi v dobrej viere vyjednávali kolektívnu zmluvu na obdobie 4 rokov. Dohodli sme sa na 1 mesačnom predĺžení platnosti súčasnej kolektívnej zmluvy do konca apríla a neskôr na ďalšom predĺžení do konca júna. Aj napriek 25 kolám vyjednávania sa nám s našimi odbormi nepodarilo dosiahnuť dohodu. Napriek tejto skutočnosti, strany našli dohodu, a to v osobe sprostredkovateľa. Momentálne sa finalizujú podklady pre vybratého sprostredkovateľa, ktoré mu budú zaslané spolu so spoločnou žiadosťou strán o riešenie kolektívneho sporu.

Sme veľmi sklamaní týmto rozhodnutím odborárov, avšak budeme plne spolupracovať so sprostredkovateľom na procese mediácie. Aj keď kolektívna zmluva z roku 2016 už nie je platná, budeme naďalej plniť naše záväzky z kolektívnej zmluvy týkajúce sa odmeňovania dohodnutého v roku 2016.  Fabrika zostáva v prevádzke a očakávame, že všetci zamestnanci budú pracovať tak ako obvykle. Naším prvoradým záujmom je bezpečnosť a živobytie našich zamestnancov a preto žiadame všetkých, venujme pozornosť svojej bezpečnosti ako aj bezpečnosti spolupracovníkov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...