Vyhľadávanie:

Zhodnocujú dáta

Zhodnocujú dáta

Advanced Analytics by sme mohli s trochou zveličenia premenovať na hry s dátami pre pokročilých. V našich podmienkach ide o rozumné využite dát, ktoré v podniku vznikajú a sú zozbierané. Ak sa vy využijú aj iným spôsobom, než sme boli zvyknutí, môžeme na tom ušetriť, či dokonca zarobiť viac. Na základe analýzy historických dát  sa totiž dá veľakrát prísť na zjednodušenie procesu, alebo lepšie využitie zdrojov, ktoré máme. Jedným z príkladov je využitie konvertorového plynu, ktoré sa dá načasovať relatívne presne, aby sme ho využili tak, aby neboli zbytočné úniky, pretože ním vieme nahradiť energie, za ktoré platíme.

Toto „ hranie“ sa s dátami nám môže pomôcť prekonať súčasnú krízu a zároveň sa pripraviť na budúcnosť.  Tím vedený Robertom Vandlikom pracuje už vyše roka. Použiť chcú dobré známy systém sledovania vo wave a postupne posúvať od D0 až po D5. Základnou myšlienkou je, že nielen zmenou technológie, ale aj analýzou dát a nasledovnými opatreniami vieme docieliť veľa. Veľa znamená desiatky miliónov EUR.

Prvými projektami sú ohrievače vetra na vysokých peciach, digitalizácia skladov, dynamická cenotvorba, lepšie využitie plynov vznikajúcich v procese výroby, v tomto prípade konvertorového plynu, automatizácia žeriavov. Hotové sú už projekty Predikcia konca fúkania konvertora a Optimalizácia legovania ocele.         

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...