Vyhľadávanie:

Poslanci NR SR rokovali s vedením U. S. Steel Košice

Poslanci NR SR rokovali s vedením U. S. Steel Košice

V stredu 17. júna 2020 navštívili U. S. Steel Košice poslanci Národnej rady SR, konkrétne viacerí členovia Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti na čele s jeho predsedom Petrom Kremským. Medzi hosťami boli aj Radovan Kazda, Peter Vons, Peter Liba, Rastislav Jílek a Vojtech Tóth.

Poslední traja menovaní zastupujú v Národnej rade Košický kraj. Počas pracovného obeda s prezidentom USSK Jamesom Brunom a viceprezidentom pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslavom Kiraľvargom sa zaujímali o aktuálnu situáciu v najväčšej slovenskej hutníckej firme. „Situácia v európskom oceliarskom priemysle bola zložitá už pred korona krízou najmä kvôli neférovým importom lacnej ocele z krajín mimo EÚ, ktoré nemusia plniť prísne environmentálne smernice. Napriek tomu, že európski oceliari spoločne apelovali na zavedenie prísnejších ochranných opatrení, Európska komisia pri ich revízii nezohľadnila prudký pokles dopytu v dôsledku pandémie COVID-19,“ vysvetľoval podmienky James Bruno. Viceprezident Miroslav Kiraľvarga poukázal na ďalší dlhodobý problém, ktorými sú vyššie ceny energií oproti susedným krajinám. „Ak nedôjde k zníženiu cien energií, výrobné náklady slovenských výrobcov budú vyššie a konkurencieschopnosť nižšia.“ Viceprezident sa zaujímal aj o nové možnosti podpory z fondov EÚ v súvislosti s akčným plánom na oživenie európskej ekonomiky po pandémii COVID-19.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...