Vyhľadávanie:

Končí sa sezóna vytrvalcov

Končí sa sezóna vytrvalcov

Východoslovenská veľká cena vytrvalcov 2009 sa skončila. Od marca do novembra sa v rámci tejto populárnej dlhodobej súťaže uskutočnilo šestnásť vopred vytipovaných pretekov, výsledky ktorých členovia organizačného výboru z košického Maratónskeho klubu spracovávajú. Oficiálne sa tohtoročná súťaž skončila po Medzinárodnom maratóne mieru, ale organizátori mali v talóne ďalšie tri náhradné preteky a to v prípade, že sa niektorý z plánovaných behov z rôznych príčin neuskutoční.

Posledným náhradným behom bol 29. ročník behu na desať kilometrov pod názvom Žipovská desiatka. Uskutočnila sa v poslednú októbrovú nedeľu v Nižnom Žipove. Za ideálneho počasia sa na štart postavilo 90 vytrvalcov, z ktorých ako prvý pretrhol cieľovú pásku ukrajinský bežec Roman Gavriľuk v čase 32:18 min. Z vytrvalcov spoločnosti U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností si najlepšie počínala členka bežeckého klubu Obal servis Katarína Bérešová, víťazka polmaratónu na MMM v Košiciach. V Nižnom Žipove dosiahla čas 36:10 min. a obsadila 15. miesto. Na 33. mieste skončil jej klubový kolega Karol Ševčík časom 40:41 min., na 36. mieste sa umiestnil Jaroslav Horný, ktorý mal čas 41:38 min., 37. Peter Buc 41:44 min., 50. Marián Katunský 44:22 min., 55. František Smriga, 56. Erika Billá obaja 45:15 min., 61. Alfréd Radvanský 46:48 min.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...