Vyhľadávanie:

Korporácia pomáha mnohým skupinám ľuďí

Korporácia pomáha mnohým skupinám ľuďí

S Karlom Kocsisom hovoríme o podpore diverzity

Koncom augusta sa v Košiciach uskutočnil festival PRIDE Košice 2021. Do nášho mesta priniesol tému práv LGBT+ ľudí prostredníctvom rôznorodých sprievodných podujatí. Vyvrcholím týždňa bol pochod v uliciach mesta, ktorého sa zúčastnil viceprezident U. S. Steel Košice Karl Kocsis, ktorého sme v tejto súvislosti požiadali o krátky rozhovor.

 Čo vás osobne viedlo k účasti v tomto sprievode?

Jeden z mojich bratrancov je gay a pred 30 rokmi, keď spoločnosť menej akceptovala ľudí LGBTQ+ komunity, jeho rodičia a mnoho ďalších členov našej rodiny ho odmietli prijať. Odsťahoval sa a dlhé roky sa s nikým z rodiny nestýkal. Jediným spôsobom, ako tomu zabrániť, aby sa to stalo iným rodinám, je podpora komunity LGBTQ+ a zvýšenie povedomia spoločnosti. Druhý dôvod, prečo som sa zúčastnil je ten, že miera samovrážd medzi tínedžermi z radov LGBTQ+ komunity je oveľa vyššia ako u bežnej populácie. Účasť na podujatiach, ako je Pride Week, ukazuje teenagerom LGBTQ+ komunity, že nie sú sami a spája ich s podpornými službami kriticky dôležitými pre ich duševné zdravie.

 V USA aj v rámci korporácie U. S. Steel je viacero aktivít, ktoré súvisia s diverzitou, vrátane inklúzie LGBT+. Aké sú to aktivity, ktoré korporácia podporuje?

Korporácie podporujú početné skupiny z oblasti diverzity a inklúzie. Každý z nás vie o sieti WIN – sieti pre inklúziu žien. Podporujeme takisto aj zamestnancov s telesným postihnutím a zamestnancov, ktorí slúžili v amerických ozbrojených službách (armáda, námorníctvo, letectvo, námorná pechota, pobrežná stráž).                           

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...